13.3.15

Οι δανειστές είπαν να μην πληρώσουμε μισθούς για 1-2 μήνες...

Οι δανειστές είπαν να μην πληρώσουμε μισθούς για 1-2 μήνεςΤι αποκαλύπτει η Έλενα Παναρίτη για το πρόβλημα ρευστότητας και το Brussels Group...
Σοκ προκαλεί η πρόταση που κατέθεσαν μετ' επιτάσεως οι εκπρόσωποι των "Θεσμών" -αποκαλούμενοι πλέον, Brussels Group- κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχαν με την σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη. 

Σύμφωνα με...
τα όσα φέρεται να δήλωσε η Παναρίτη, οι απεσταλμένοι των εταίρων συζητώντας για το μείζον πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, πρότειναν να κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών σε μισθούς για 2 μήνες το κράτος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Συγκεκριμένα, η κυρια Παναρίτη αναφερόμενη σε έναν εκ των τεσσάρων του Brussels Group, τόνισε , πως, «όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες φαίνεται ότι οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα με παράξενο τρόπο...».

Η σύμβουλος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών έκανε λόγο για άκρως απαξιωτική συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας. 

Παράλληλα αποκάλυψε όλα όσα συναντάει στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Μιλώντας σε εκδήλωση του "Deree", η κυρία Παναρίτη υποστήριξε επίσης ότι η απαξιωτική συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική πλευρά ήταν απροετοίμαστη το 2010 και η συμπεριφορά τους έκτοτε δεν άλλαξε. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα στελέχη της Κομισιόν είναι ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών και εκείνα της ΕΚΤ τραπεζίτες που έχουν στο νου τους μόνο τα νούμερα, ενώ δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 κλείνει στο 0,6% του ΑΕΠ και όχι στο 1,5% του ΑΕΠ που ήταν ο στόχος.

Τόνισε ότι οι πιο σκληροί εξ αυτών είναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τους οποίους και χαρακτήρισε σχεδόν «στρατικοποιημένους».

Επιπλέον, η Παναρίτη άνοιξε και θέμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στο πλαίσιο της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις στα 40 και τα 45 έτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: