1.2.15

Γιούνκερ: Με εμένα, δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit...

Γιούνκερ: Με εμένα, δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit
Ανάλυση στην οποία φιλοξενεί τοποθετήσεις του περιβάλλοντος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στην...
κυριακάτικη έκδοσή της. 
Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Παρά την απέλαση της τρόικας: Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζεται», άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό κύκλο του Jean-Claude Juncker μεταφέρουν την θέση του προέδρου της Κομισιόν ο οποίος διαβεβαιώνει πως με τον ίδιο στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν τίθεται θέμα Grexit.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Jean-Claude Juncker δεν θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκεί η νέα ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα, ούτε όμως και την απαίτηση εκ νέου διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους. Πηγές τις οποίες επικαλείται η γερμανική εφημερίδα αναφέρουν πως στις Βρυξέλλες καταρτίζεται ήδη ένα σχέδιο έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών με χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για μία κοινά αποδεκτή και αμοιβαία επικερδή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.  
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: