6.2.15

Ζωή: Η βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "πλυντήριο" σκανδάλων...



 ...και ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών.

-"Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες, ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων, αλλά ούτε και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου".

ΒΙΝΤΕΟ...
Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα, ούτε γιατί το έφερε η τύχη, αλλά γιατί το επιλέξαμε και γιατί το επέλεξαν και μας εξέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας, που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και...
ελευθερία, τόνισε η νέα πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλουλου.

Η νεότερη πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και την ΚΟ του κόμματος της συγκυβέρνησης, καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, που ανέλαβε πρωτοβουλία για μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης παραλαβής.

«Η εκλογής μας δεν μας προβιβάζει, αλλά μας θέτει στην πρώτη γραμμή της ευθύνης. Δεν υπάρχουμε πια για τον εαυτό μας, αλλά ενσαρκώνουμε τη ζωντανή δύναμη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», σημείωσε η κυρια Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στη χθεσινή «ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε συνεδρίαση της Βουλής, σημείωσε πως δόθηκαν θρησκευτικός και πολιτικός όρκος, με πίστη στην πατρίδα και τη δημοκρατία, ο σεβασμός στο σύνταγμα και η ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων μας. 


Ζήτησε ακόμη να θωρακίσουμε τη διεθνή θέση της πατρίδας μας που είναι ισότιμος εταίρος. Η σημερινή Βουλή, η πρώτη μεταμνημονιακή βουλή, καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία εξακολουθούν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία, υπογράμμισε.

Αφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στη Βουλή αυτής της συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, «όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των τροπολογιών». 
  «Αποτελεί δέσμευσή μου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων διατάξεις ούτε βέβαια νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων χωρίς διάρθρωση ή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν πληρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις. Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "πλυντήριο" σκανδάλων και ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών», τόνισε η Κωνσταντοπούλου.
Δειτε το Βιντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: