11.2.15

Σταθάκης: Ολιγόμηνη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ...


Ολιγόμηνη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αναμένεται να έχει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον γραμματέα του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Υποδομές, δημόσιες προμήθειες, ανταγωνισμός...
απλοποίηση αδειοδοτήσεις, αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιαστεί μία νέα ολιγόμηνη συνεργασία με τον οργανισμό, εξήγησε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η συνεργασία θα έχει αναπτυξιακή διάσταση, θα είναι ολιγόμηνη με βασικό άξονα την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την προστασία του καταναλωτή, την αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου Τιμών, τις συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics.

Αναφορικά με άλλα θέματα του υπουργείου, στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ετοιμαστεί και θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο νόμου για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη συνολική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους ο κ. Σταθάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία ενώ επικρότησε τις τελευταίες προτάσεις του Γιούνκερ τις οποίες χαρακτήρισε πολύ καλές. Εκτίμησε επίσης ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα τραβήξουν το σχοινί.

Πηγή  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: