5.2.15

Ολάντ: Οι Έλληνες αναμένουν επίδειξη της "αλληλεγγύης μας"...


Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα ούτε για την ΕΕ, ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξη Tύπου, τονίζοντας ότι η ελληνική ψήφος δεν συνιστά απόρριψη του ευρώ, ή της...
Ευρώπης, και προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα συμμετάσχει σε εξεύρεση λύσης σχετικά με την Ελλάδα

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η ελληνική ψήφος δεν συνιστά απόρριψη του ευρώ ή της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα συμμετάσχει σε εξεύρεση λύσης σχετικά με την Ελλάδα, μεταδίδει το Bloomberg.

Σχετικά με την πρόσφατη πρόσκλησή του στον Έλληνα πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ο Φρ. Ολάντ δήλωσε ότι "η Γαλλία μπορεί να είναι χρήσιμη αυτή τη στιγμή" και ότι οι Έλληνες αναμένουν επίδειξη της "αλληλεγγύης μας". Επίσης, ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να δει την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η απόφαση της ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι νόμιμη, μεταδίδει ο Guardian.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Φρ, Ολάντ, δήλωσε ότι η απόφαση της ΕΚΤ φέρει την ΕΕ και την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα ούτε για την ΕΕ, ανέφερε. Σχετικά  με την Ουκρανία δήλωσε ότι χρειάζεται η διπλωματία και ότι ο ίδιος και η Α. Μέρκελ θα επιδιώξουν όρους αναφορικά με την Ουκρανία αποδεκτούς από όλους.

  Reuters: Ο Ολάντ υπέρ μίας συμφωνίας για την Ελλάδα με σεβασμό των δεσμεύσεων


Ο ρόλος της Γαλλίας είναι να συνεισφέρει σε μία πανευρωπαϊκή συμφωνία  με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σεβασμού των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η τελευταία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, μεταδίδει ανταπόκριση του πρακτορείου με τίτλο Grèce-Hollande pour un accord respectant les engagements.

"Η Ελλάδα συνιστά πρόκληση, η πρόκληση δεν είνια καινούρια, η κατάσταση είνια γνωστή εδώ και τέσσερα χρόνια. Η λιτότητα που της επιβλήθηκε, προκάλεσε μία απόρριψη, απόρριψη από τον ελληνικό λαό, όχι όμως του ευρώ, ούτε της Ευρώπης", δήλωσε ο Φρ. Ολάντ σε συνένετυξη τύπου. "Ρόλος της Γαλλίας είναι η εξεύρεση λύσης, να συμβάλλει σε μία συμφωνία, στο πλαίσιο του σεβασμού της ψήφου των Ελλήνων αλλά και στο πλαίσιο του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων και των δεσμεύσεων. Σ' αυτές τις βάσεις εργάζομαι με τους ευρωπαίους εταίρους μας", πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: