15.2.15

Αλέξη: Εμείς πολεμάμε τα μνημόνια…

πως θα βάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάποιον που τα έχει ψηφίσει όλα;..

Οι διάλογοι…

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά μία τραγική ειρωνεία αντιμετώπισε την αντίδραση, που είχε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου με το θέμα της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή (και που τον οδήγησε στην λάθος επιλογή, όπως αποδείχθηκε τελικά, του Σαρτζετάκη).

Τότε ‘λεγαν…
στον Παπανδρέου «πρόεδρε, σοσιαλισμό δεν κάναμε. Ας μην κάνουμε και λάθος Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βάζοντας στην θέση αυτή τον κύριο εκπρόσωπο της Δεξιάς».

Σήμερα, ο Λαφαζάνης και η Αριστερή πλατφόρμα που εκπροσωπεί, είπαν κάτι ανάλογο: Πρόεδρε, δεν φτάνει που αναγκαστήκαμε να κάνουμε τις πρώτες υποχωρήσεις, θα βάλουμε και υποψήφιο Πρόεδρο τον Αβραμόπουλo; Εμείς πολεμάμε τα μνημόνια. Αυτός τα ψήφισε όλα.

Η απάντηση του Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες του N-N, ήταν, πως η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου διευκολύνει πολλαπλώς την κυβέρνηση. Πρώτον, στην θέση του στο κολέγιο των Επιτρόπων «θα μπει ένας Αριστερός» (σ.σ: λένε για τον Μηλιό). Και δεύτερον, ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και προερχόμενος από την κεντροδεξιά, δημιουργεί κλίμα συναίνεσης, το οποίο, αυτήν την ώρα, χρειάζεται η χώρα.

Ο Λαφαζάνης ήταν ανένδοτος, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο αποψινό μπλοκάρισμα της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: