15.12.14

Süddeutsche Zeitung: Στον "αστερισμό της μίζας" η Ελλάδα...

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ που τιτλοφορείται "Ταξίδι στην Αθήνα", η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρεται τη Δευτέρα στις μίζες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωνε η...
εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics σε πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα στην Ελλάδα, για να προωθήσουν τις πωλήσεις των εναέριων αμυντικών συστημάτων τύπου Asrad.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι εισαγγελικές Αρχές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Βρέμη έχουν ερευνήσει το θέμα και εξετάζουν στο εξής ποιος θα παραπεμφθεί σε δίκη και ποιος όχι».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η Rheinmetall φαίνεται πως έχει προτείνει αμνηστία σε όσα διευθυντικά στελέχη της είχαν εμπλοκή κατά το παρελθόν σε αυτές τις υποθέσεις δωροδοκίας. Και σημειώνει η εφημερίδα:  "Όποιος ομολογήσει, ο όμιλος δεν προτίθεται να τον διώξει ποινικά. Αγωγές αποζημίωσης δεν θα κατατεθούν. Μέχρι στιγμής όμως κανείς δεν έχει δηλωθεί".

Παράλληλα, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "γερμανικές εταιρείες έδιναν για δεκαετίες μίζες στην Ελλάδα. Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε εκδοθεί κάποιος. Πλέον αυτό ίσως αλλάξει"...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: