13.12.14

Διατηρεί το τριπλό Α για τη Βρετανία ο Standard & Poor's...

Διατηρεί το τριπλό Α για τη Βρετανία ο Standard & PoorΟ οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε στη βαθμίδα AAA το κρατικό αξιόχρεο της Βρετανίας απόψε, αλλά αμφισβήτησε το εάν ...
και κατά πόσον η κυβέρνηση θα διατηρήσει το επίπεδο του δανεισμού της στο ποσό που έχει προβλέψει και εκτίμησε πως θα χρειαστεί μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της Βρετανίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς να αυξήσει τη φορολογία. Ο S&P, ο μόνος από τους λεγόμενους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που δεν έχει μειώσει την αξιολόγηση του κρατικού αξιόχρεου της Βρετανίας, ανέφερε ότι η φορολογική βάση της χώρας ενδέχεται να χρειαστεί να διευρυνθεί.

«Αναμένουμε ότι η μελλοντική προσαρμογή μπορεί ενδεχομένως να στραφεί μάλλον στα έσοδα, παρά στα έξοδα», επισήμανε ο S&P.

Ο οίκος προειδοποίησε επίσης ότι η βρετανική οικονομία θα πληγεί εάν η χώρα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι για το οποίο το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να διοργανώσει δημοψήφισμα στην περίπτωση που διατηρήσει την εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: