15.12.14

O Φωτης δίνει το ελεύθερο στους βουλευτές του...


...για την προεδρική εκλογή...
Το ελευθερο δίνει ο Φώτης Κουβέλης στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, να ψηφίσουν αν θέλουν, για πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφορίζει τα περί «αποστασίας, κουμπαράδων και αργυρωνήτων». «Είναι προφανές πως...
αν κάποιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητο πως δεν θα τον θεωρήσω ούτε αποστάτη, ούτε αργυρώνητο», δηλωσε ο Φώτης , μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

«Όλοι οι βουλευτές και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπολογίζουν όλη την πολιτική κατάσταση. Αυτό που λέγεται "κρίσιμο μέγεθος για την παρούσα φάση της ελληνικής πολιτικής ζωής" και στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αποφάσισαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ. Καλό είναι λοιπόν ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά», τόνισε.

Ειδικότερα, για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή ΠτΔ. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την τρίτη. Αυτό έχω και αυτό καταθέτω στην κουβέντα μας».

Σε ερώτηση για το αν η ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα κατέβει με κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε με τη φράση «όλα ανοιχτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: