28.12.14

Mάχη με το χρόνο για την εκκένωση...

 Νέες εικόνες από το φλεγόμενο "Νορμαν"...
Μάχη με το χρόνο, και τον καιρό, δίνουν αυτή την ώρα στην Αδριατική, 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, τα παραπλέοντα σκάφη για τη διάσωση των 478 επιβαινόντων του πλοίου Norman Atlantic. 
Εδώ και αρκετή ώρα γίνεται...
προσπάθεια να προσεγγιστεί το πλοίο από λέμβο που έχει ρίξει στη θάλασσα το επιβατηγό Cruise Europa για να ξεκινήσει η αποβίβαση των περισσοτέρων από τους 300 επιβατές του Norman Atlantic.

Embedded image permalink
Ήδη έχουν μεταφερθεί σε παραπλέον φορτηγό πλοίο Spirit of Pireaus 42 επιβάτες από τους 150 που κατέβηκαν στη θάλασσα με σωσίβια λέμβο του πλοίου που ξέσπασε η πυρκαγιά τα ξημερώματα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί στην περιοχή από ισχυρούς άνεμους έντασης 9 μποφόρ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην περιοχή με βροχή και χαλάζι.

Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 268 Έλληνες, εκ των οποίων 234 είναι επιβάτες.

Το συντονισμό της έρευνας και της διάσωσης έχουν αναλάβει οι ιταλικές αρχές καθότι το πλοίο βρίσκεται εντός της δικής τους δικαιοδοσίας. Για το συντονισμό της επιχείρησης υπάρχει διαρκής επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.
πηγη skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: