21.12.14

ΗΠΑ: Eν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν...



Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο....
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως καταδικάζει άνευ όρων το θανάσιμο πυροβολισμό δύο αστυνομικών χθες, Σάββατο, στη Νέα Υόρκη, και πρόσθεσε στη δήλωσή του πως οι αστυνομικοί...
«αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας κάθε μέρα».

Η δήλωση του Ομπάμα έγινε μετά την επίθεση του 28χρονου Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ ο οποίος φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς στο Μπρούκλιν.

Ο ένοπλος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα έχθρας κατά της αστυνομίας, πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο δύο αστυνομικούς ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ ενώ βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν του Μπρούκλιν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον δήμαρχο της πολιτείας, Μπιλ ντε Μπλάζιο, από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα της επίθεσης.

«Απλά δολοφονήθηκαν», δήλωσε ο Μπράτον.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο δράστης, ο 28χρονος Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, πλησίασε το περιπολικό από την πλευρά του συνοδηγού και άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με ένα ημιαυτόματο όπλο που είχε στην κατοχή του. Στη συνέχεια διέφυγε προς ένα κοντινό σταθμό του μετρό όπου έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι του και αυτοκτόνησε, δήλωσε ο Μπράτον.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μπρίσλεϊ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την σύντροφό του στην πόλη Βαλτιμόρη της πολιτεία Μέριλαντ, προτού ταξιδέψει στο Μπρούκλιν όπου είχε διασυνδέσεις, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εμφανή ένδειξη ότι οι δολοφονίες των αστυνομικών συνδέονται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Επικαλούμενο αστυνομική πηγή, το δίκτυο NBC ανέφερε ότι ο δράστης πιθανόν αναζητούσε εκδίκηση κατά της αστυνομίας, αφού είχε αναρτήσει ένα απειλητικό μήνυμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
 ΝΕΑ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: