21.12.14

Eκλογές θέλει ο Σαμαράς...



Γιάννης Παπαγιάννης

Μπορει το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου μετά την πρώτη ψηφοφορία να είναι "ψυχραιμία", στην πραγματικότητα όμως όλοι έχουν πειστεί ότι ούτε ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς δεν πιστεύει ότι ...
πρόκειται να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Τόσο ο τρόπος που κινήθηκε όλες αυτές τις ημερες όσο και η επιλογή του συγκεκριμένου υποψηφίου επιβεβαίωσαν οτι θέλει να κάνει μια ηρωική έξοδο και εφόσον δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πάει σε εκλογές, για να πετάξει την καυτή πατάτα στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα και δικαιωθήκαμε απόλυτα. Τωρα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην δεύτερη εκλογή, ενώ είναι σαφές οτι το "χοντρο παιχνίδι" θα κορυφωθεί μεταξύ δευτερης και τρίτης ψηφοφορίας. 
Επί της ουσίας, παρά τις διαρροές που υπήρξαν περί ... συμφωνίας Σαμαρά- Βενιζέλου σε πρόταση για συναινετική εκλογή προέδρου  και διεξαγωγή των εθνικών εκλογών σε διάστημα ολίγων μηνών, ο πρωθυπουργός δια μέσου των συνεργατών που επέμενε στο δίλημμα "καθαρή εκλογή προέδρου ή εκλογές".
Αυτό επιβεβαιώνει οτι εχει παρει τις αποφάσεις του για πρόωρες εκλογες, οι οποίες μάλλον θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου. Ούτως ή άλλως, εκεί που έφτασαν σήμερα τα πράγματα, δεν έχει πολλά περιθώρια κινήσεων. 

Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκες" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: