12.12.14

DW: Πρόωρες εκλογές και στο βάθος ΣΥΡΙΖΑ...

Μη ρεαλιστικά τα περί "Grexit"...


Δεδομένη χαρακτηρίζουν γερμανοί αναλυτές την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά την...
επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα - Μη ρεαλιστικός ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών που προεξοφλούν την πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.


Αναλυτικά, χωρίς παραπάνω σχόλια το δημοσίευμα της Deutsche Welle:

Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές καθώς οι συσχετισμοί δυνάμεων στην παρούσα βουλή απλώς δεν επιτρέπουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως είπε προς τη Deutsche Welle o πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης Λάζαρος Μηλιόπουλος:

«Όλα συνηγορούν υπέρ του ότι ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει να αποσπάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία του κοινοβουλίου για την εκλογή προέδρου, που θα του επέτρεπε να αποτρέψει πρόωρες εκλογές. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός τα παίζει όλα για όλα επιδιώκοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Δεν μπορώ να αξιολογήσω διαφορετικά την κίνηση αυτή. Μπορώ να φανταστώ ότι οι νυν διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφορούν αποφασιστικής σημασίας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στα συμφραζόμενα αυτά ο Σαμαράς επιθυμεί μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, με τον κίνδυνο βέβαια να χάσει τις εκλογές και να παραδώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ».
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: