13.12.14

Παπαμιμίκος: Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ...




«Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ», δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει...
ταύτιση με τον κυβερνητικό εταίρο.
Ο Παπαμιμίκος εκτιμά, παράλληλα, πως, ο Σταύρος Δήμας θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά τονίζει πως η Ν.Δ. είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
«Επισπεύδουμε την προεδρική εκλογή γιατί η τρόικα σκλήρυνε τη στάση της εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούσε η αντιπολίτευση. Και όπως γνωρίζετε καλά, η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή, όσο ποτέ άλλοτε, σταθερότητα και αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ», αναφέρει στη συνέντευξή του.
Ερωτηθείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαμιμίκος εκτιμά ότι η χώρα δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές. «Πιστεύουμε ότι δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Δεν τις θέλουν οι πολίτες και δεν τις χρειάζεται η χώρα. Από την πλευρά μας, πάντα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.»
Ξεκαθαρίζει δε ότι σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα διακοπεί. «Η προγραμματική συμφωνία που έχουμε με το ΠΑΣΟΚ ταυτιζόταν με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής τετραετίας. Προφανώς, αν πάμε σε πρόωρες εκλογές, ολοκληρώνεται αυτόματα. Μπορεί να συνεργαζόμαστε εδώ και 2,5 χρόνια, ωστόσο δεν ταυτιζόμαστε», ξεκαθαρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: