20.12.14

Καραβάν Σαράι...


 Τσίπρας από την Κοζάνη: «Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρά»...
«Δεν περιμένουμε απαθείς να πέσει το ώριμο φρούτο. Αλλά σχεδιάζουμε με αγωνία την επόμενη μέρα», τόνισε από την Κοζάνη ο Αλ. Τσίπρας. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι...
με τη νέα χρονιά «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει το τιμόνι», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Χτες δίναμε τη μάχη κατά της μεγάλης καταστροφής.  Σήμερα δίνουμε τη μάχη της μεγάλης μεταστροφής.  Αύριο, μόλις μπει ο νέος χρόνος, κάνουμε τη μεγάλη στροφή».
Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το στίγμα της νέας κυβέρνησης:   «Η δική μας κυβέρνηση, η δική σας κυβέρνηση, θα είναι μια ομάδα από πρόσωπα νέα, δοκιμασμένα σε αγώνες, με βιογραφικό αφοσίωσης στην υπόθεση του λαού. (...)
Θα είναι μια κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει όλη την ευρύτητα, την πολυχρωμία, και το  βάθος της λαϊκής βούλησης. (...)  Θα είναι μια κυβέρνηση στην οποία θα έχουν θέση πρόσωπα με γνώσεις, ικανότητες, αφοσίωση στο λαό και στην πατρίδα, κι ας μην ανήκουν στο δικό μας πολιτικό χώρο.
Θα είναι μια κυβέρνηση που θα δώσει χωρίς παραχωρήσεις τη μάχη για να απαλλάξει το κράτος από τη φαυλότητα, τη διαπλοκή, την αμειβόμενη τεμπελιά, τις κομματικές κουμπαριές, τη διαφθορά και τη σήψη».
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις διαδικασίες εκλογής ΠτΔ τονίζοντας με νόημα πως «στις ψηφοφορίες της Βουλής δε παρευρίσκονται μόνο οι 300 βουλευτές, αλλά είναι παρών και ο ελληνικός λαός», ενώ απάντησε σε όσα υποστήριξαν παράγοντες της κυβέρνησης λέγοντας πως «Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.  Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της. Τελεία και παύλα».
 
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Τσίπρα  από το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: