9.12.14

Κακλαμάνης: Η Βουλή οφείλει να εκλέξει Πρόεδρο...

 
Την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή την εκλογή του 7ου ενοίκου του Προεδρικού Μεγάρου.
Η...

παρούσα Βουλή, οι βουλευτές της, υπογραμμίζει ο κ. Κακλαμάνης, οφείλουν να αναδείξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι «η Δημοκρατία δεν αντέχει και ο λαός, ιδιαίτερα στην πολύ άθλια κατάσταση που είναι η πλειονότητά του, σήμερα».
Αναφερόμενος στη διάταξη που προβλέπει πρόωρες βουλευτικές εκλογές σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δίνει έμφαση στην υπευθυνότητα και στη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.

«Πιστεύω ότι αυτή η διάταξη προϋποθέτει υπευθυνότητα των κομμάτων. Αν λειτουργούν δημοκρατικά τα κόμματα δεν θα λειτουργεί το παρασκήνιο, ούτε η ανευθυνότητα, ούτε θα επικαλείται κανείς ό,τι θέλει προκειμένου να επιτύχει, ενδεχομένως, άλλους σκοπούς. Διότι αίφνης σήμερα λέγονται πολλά, γι’ αυτούς που θα ψηφίσουν ή γ’ αυτούς που δεν θα ψηφίσουν. Αυτός που φεύγει από ένα κόμμα σήμερα, αφού πρώτα έγινε ανεξάρτητος, και ενόψει εκλογών προσχωρεί σε ένα άλλο κόμμα που πιστεύει ότι με αυτό θα βγει βουλευτής, μπορεί έτσι να κατηγορηθεί κι αυτός ότι εξαγοράζεται» επισημαίνει.

Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος τόσο με την απευθείας εκλογή του Προέδρου από τον λαό, χαρακτηρίζοντάς τη λάθος, όσο και με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του. Όπως σημειώνει, «ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται καμία απολύτως αλλαγή. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι τα κόμματα να λειτουργήσουν δημοκρατικά».

Ο κ. Κακλαμάνης, έχοντας ζήσει μέσα από το κοινοβούλιο όλες τις προεδρικές εκλογές της μεταπολίτευσης, δήλωσε ότι έχει να πει καλά για όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «στάθηκαν συνεπείς στις ευθύνες που ανέλαβαν και σεβαστήκανε το Σύνταγμα», και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα και ο νέος Πρόεδρος να «είναι αυτών των προδιαγραφών και αυτής της πορείας».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: