14.12.14

Μαζεύουν ψήφους πόρτα πόρτα…

Ανυποχώρητοι φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής οι ανεξάρτητοι βουλευτές που χρειάζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. 

Κοινό μυστικό είναι οι...
παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με βουλευτές αλλά και με στελέχη της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, με την κυβέρνηση να φέρεται ότι ασκεί ασφυχτικές πιέσεις. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς πήρε μέσα σε ένα βράδυ 9 φορές τηλέφωνο βουλευτή των ΑΝΕΛ, μέχρι που εκείνος αναγκάστηκε να κλείσει το τηλέφωνο του προκειμένου να πάψει ο πρωθυπουργός... να τον ενοχλεί!

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο στόχος που έχει τεθεί καταρχήν, είναι στην ψηφοφορία της προσεχούς Τετάρτης να καταγραφούν 160 - 165 «ναι», καθώς εκτιμάται ότι αυτή η πλειοψηφία, αν και απέχει από το «180», θα δώσει ιδιαίτερη δυναμική στην υποψηφιότητα του Στ. Δήμα και θα προκαλέσει ένα θετικό κλίμα, κυρίως εν όψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας, που θα διεξαχθεί την 29η Δεκεμβρίου, αναφέρει το Έθνος της Κυριακής.

Τα πρώτα αποτελέσματα των πολιτικών «εξισώσεων» δείχνουν 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να λένε «ναι» στον Σταύρο Δήμα, αναζητώντας ακόμη 25 εκτός συγκυβέρνησης βουλευτές από μία δεξαμενή 46, εκ των οποίων 24 είναι ανεξάρτητοι, 10 ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ και 12 στους ΑΝΕΛ.

Θετικοί στην ανάδειξη Προέδρου από την παρούσα Βουλή έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής οι ανεξάρτητοι Λυκούδης, Ψαριανός, Αηδόνης, Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Καπερνάρος, Πολύδωρας, Κασαπίδης, Μελάς και Κουράκος. Στους αναποφάσιστους ανεξάρτητους εντάσσονται οι Μάρκου, Ιατρίδη, Οικονόμου αλλά και οι Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Τόσο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη όσο και το κόμμα του Πάνου Καμένου έχουν ταχθεί κατηγορηματικά κατά της προεδρικής εκλογής, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι μπορεί να αποσπάσει κάποιους από τους βουλευτές των δύο κομμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: