12.12.14

"Συνένοχοι" στην φοροαποφυγή...

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation ο νέος ισχυρός άνδρας της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παραδέχεται ότι...
το σκάνδαλο φοροαποφυγής, γνωστό ως LuxLeaks, του έχει κάνει ζημιά, αλλά υποστηρίζει ότι όλοι γνώριζαν και κανείς δεν μιλούσε, ενώ υπήρχαν μάλιστα και «ορισμένες χώρες που αντέδρασαν» το 1997, στην πρόταση του να υιοθετηθεί δεσμευτικής ντιρεκτίβας «κατά του επιζήμιου φορολογικού ανταγωνισμού» στη Ε.Ε. 

Ο Γιούνκερ κέρδισε μεν την ψήφο εμπιστοσύνης του Ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο μήνα, αλλά από τότε το σκάνδαλο διογκώνεται μέρα με τη μέρα, με αποκαλύψεις νέων ονομάτων πολυεθνικών που συνήψαν ιδιαίτερα ευνοϊκές φορολογικές συμφωνίες με το Λουξεμβούργο, αλλά και την προσωπική εμπλοκή του Γιούνκερ στο σχεδιασμό αυτής της στρατηγικής, που μετέτρεψε το μικροσκοπικό Μεγάλο Δουκάτο σε onshore φορολογικό παράδεισο, εις βάρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες έχαναν τεράστια έσοδα από φόρους.

Χθες, Πέμπτη, οι Financial Times περιέγραψαν, σε ένα αρκετά απολαυστικό ρεπορτάζ, ποιος ήταν ο ρόλος του Γιούνκερ από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στο μηχανισμό φοροαποφυγής που είχε στήσει το Δουκάτο, βιομηχανικής κλίμακας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: