13.12.14

Γεράσιμος Ποταμιάνος: «Βεζίρης της Μέρκελ ο Γιούνκερ»...

HXHTIKO...
«Ο κ. Γιούνκερ υιοθετεί τη λογική του μονοδρόμου και δείχνει σαν να επιθυμεί να παίξει το ρόλο του βεζίρη της κ. Μέρκελ σε μια γερμανική Ευρώπη», σχολίασε μιλώντας "Στο Κόκκινο"  ο οικονομολόγος με μακρά εμπειρία σε ευρωπαϊκά ζητήματα, Γεράσιμος Ποταμιάνος.
Με αφορμή τις...
δηλώσεις Γιούνκερ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Ποταμιάνος σημείωσε ότι πρόκειται για βαθύτατα αντιδεοντολογική παρέμβαση που υπονομεύει το ρόλο του και υποσκάπτει το κύρος του ίδιου του θεσμού της Κομισιόν.

Για τον αναβρασμό που παρατηρείται και τα κινδυνολογικά σενάρια αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, ο κ. Ποταμιάνος εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, είναι προ των πυλών της διακυβέρνησης ένα κόμμα, το οποίο ευθέως αμφισβητεί την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας.

«Είναι πλέον πολύ μεγάλη η πιθανότητα η ΕΕ να βρεθεί αντιμέτωπη με μια κυβέρνηση στο Συμβούλιο Υπουργών που θα θέτει και θα δημοσιοποιεί βασικά κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους πολίτες πολλών άλλων χωρών. Αυτός είναι ο βασικός λόγος», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος τέλος στην επανάληψη της φιλολογίας περί grexit υποστήριξε ότι πρόκειται περί μπλόφας που αναπτύσσεται ενόψει εκλογών και αποσκοπεί στον εκφοβισμό των πολιτών «για να αποτραπεί η δυνατότητα μια κυβέρνησης που θα βάλει το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και θα κοιτάξει τα προβλήματα των λαών που αγνοούνται σήμερα».

«Η φιλολογία περί grexit είναι μπλόφα και πλαστή. Κι αυτό διότι μια χώρα της ζώνης του ευρώ αποχωρήσει ή εκδιωχθεί, που δε γίνεται θεσμικά, υπονομεύεται η αξιοπιστία ολόκληρης της ευρωζώνης. Οι αγορές με την ίδια μανία που θα εξαπέλυαν επίθεση στην Ελλάδα θα επιτεθούν σε όλες τις άλλες χώρες και κυρίως στους αδύναμους κρίκους, την Ιταλία, την Πορτογαλία…», κατέληξε ο Γεράσιμος Ποταμιάνος.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: