8.12.14

Συνεχίζονται οι καταλήψεις για τον Νίκο Ρωμανό σε όλη την Ελλάδα ...

Κατάληψη στο δημαρχείο Βύρωνα για τον Νίκο Ρωμανό. 
Δεκάδες δημόσια κτήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα βρίσκονται υπό κατάληψη σε αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνει ο Νίκος Ρωμανός για το δικαίωμα του στην εκπαίδευση, όπως και στους υπόλοιπους συντρόφους του που πραγματοποιούν απεργία πείνας.
Σήμερα, Δευτέρα, υπό κατάληψη είναι...
το δημαρχείο Ιωαννίνων από νωρίς το πρωί, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών μπήκαν στους χώρους του κτιρίου και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν. Ζήτησαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ανέφεραν στους εργαζόμενους ότι η κατάληψη θα διαρκέσει έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού. Οι καταληψίες, κατέβασαν την ελληνική σημαία και τοποθέτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου πανό με τα αιτήματά τους και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας.
Παράλληλα, σε κατάληψη του δημαρχείου Χανίων προχώρησε λίγο πριν τις 8 το πρωί ομάδα ατόμων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Περίπου 25 άτομα, κυρίως νεαροί, μπήκαν στο εσωτερικό του δημαρχείου, δηλώνοντας σε όσους βρισκόταν μέσα ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς το κτήριο τελεί υπό κατάληψη. Οι καταληψίες, έκλεισαν την κεντρική πόρτα του δημαρχείου, ενώ απέκλεισαν και την είσοδο με ασανσέρ, που βρίσκεται πίσω από το δημαρχείο. Έξω από το δημαρχείο βρέθηκαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Στην Κρήτη κατειλημμένα είναι και κτίρια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (από 01/12) και των δημαρχείων Ηρακλείου  και Ρεθύμνου (από 03/12 και  04/12 αντίστοιχα).
Θυμίζουμε ότι σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται οι καταλήψεις. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα υπό κατάληψη βρίσκονται: Πολυτεχνείο, κτίριο διοίκησης ΤΕΙ Αθήνας, κτήριο της ΓΣΕΕ (από 04/12), δημαρχείο Αγίας Παρασκευής (από 05/12), δημαρχείο Βύρωνα (από 05/12), δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας (05/12), πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο (από 06/12), δημαρχείο Περιστερίου (από 07/12).
Στη Θεσσαλονίκη  τρεις καταλήψεις είναι σε εξέλιξη από αλληλέγγυους στον Νίκο Ρωμανό. Στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου (από 27 Οκτώβρη) και στο εργατικό κέντρο της πόλης (από 06/12).
Επίσης, στην ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης προχώρησαν στις 4 του μήνα ομάδες αντιεξουσιαστών. Ας σημειωθεί ότι τον Αυγούστου του 2013, η αστυνομία είχε εκκενώσει, που τελούσε υπό κατάληψη για αρκετά χρόνια. Οι αρχές έχουν πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης βρίσκονται σε ετοιμότητα διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας, καθώς και πυροσβεστικές δυνάμεις.
Τέλος, στην υπόλοιπη χώρα κατειλημμένα είναι τα  κτίρια του δημαρχείου Κομοτηνής (από 04/12), κτήριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα, κτίριο διοίκησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο (από 04/12), δημαρχείο Μυτιλήνης από μέλη της «Κίνησης Αλληλεγγύης» στους απεργούς πείνας (από 5/12), το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας (από 05/12) και στις Κυκλάδες τα δημαρχεία Τήνου και Κέρκυρας (από 05/12).

Δεν υπάρχουν σχόλια: