5.12.14

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά ...



Συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής κατά της διαφθοράς, Κωνσταντίνος Σαργιώτης, για υπεξαίρεση 800.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα.
Η...
ποινική δίωξη, που άσκησε σε βάρος του η επίκουρη Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αφορούσε στο αδίκημα της υπεξαίρεσης  κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και στο αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη  ύστερα από σχετικές καταγγελίες από  τον αρμόδιο υφυπουργό για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανό περί κακοδιαχείρισης στο εν λόγω κέντρο.
Από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2013  και παρέμεινε στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο του  2014,  είχε υπεξαιρέσει μέσα σε ένα μήνα  800.000 ευρώ από το ταμείο του κέντρου, ενώ διερευνάται η πιθανότητα να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.
Τον Αύγουστο του 2014, εργαζόμενοι του Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Ανδριανό ότι είναι απλήρωτοι. Ο υφυπουργός για αθλητικά θέματα διέταξε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ η  επικεφαλής της Εισαγγελίας  Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Ο κατηγορούμενος  μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Κων. Σαργιώτη, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: