4.12.14

Το ΠΑΣΟΚ δίνει… διευκρινίσεις, για τις δηλώσεις Βενιζέλου...




 Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αφήνει το πρωί ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών και τον Αντώνη Σαμαρά να το κλείνει λίγο αργότερα, από τη Βουλή, η Χαριλάου Τρικούπη δίνει …διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε με την πρωινή του δήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Κάνοντας λόγο για...
μία σκοπίμως διφορούμενη δήλωση που σκόπευε στην πίεση προς το εσωτερικό προκειμένου να υπάρξει υπεύθυνη στάση από την αντιπολίτευση και ενιαία εθνική στάση αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, διαψεύδουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για πρόωρες εκλογές.
Παραδέχονται ωστόσο πως εννοούσε πως το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης συμπλέκεται με το χρονοδιάγραμμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και αν αυτός δεν εκλεγεί, μπορεί ο τόπος να οδηγηθεί σε εκλογές.
Αν λοιπόν η αντιπολίτευση επιμείνει στην γραμμή της μη συναίνεσης, η δήλωση Βενιζέλου απευθύνεται αφενός στους εταίρους μας «που θα πρέπει να καταλάβουν τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά όρια», αφετέρου στην ελληνική κοινή γνώμη που θα πρέπει να καταλάβει το κρίσιμο διακύβευμα, αλλά και στην αντιπολίτευση που θα πρέπει να κατανοήσει τις ευθύνες της..
Κοινώς, στο ΠΑΣΟΚ καθόλου δεν αποκλείουν την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που εφόσον δεν έχει ευτυχή για την κυβέρνηση κατάληξη, δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε εθνικές κάλπες.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: