5.12.14

Κυβέρνηση Σαμαρά: Το ξίφος της κόβει το νερό...

...και το σπαθί της το χιόνι*...


Mιλάνε οι ανίκανοι;  Βεβαίως και μιλάνε.  Και μάλιστα σύμφωνα με...
τον Γάλλο συγγραφέα Pascal Bruckner «το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε»… Και το χειρότερο από όλα, θα συμπληρώσουμε εμείς, είναι ότι κυβερνάνε και κράτη.  Δείτε την χώρα μας.  Και προφανώς το μέγεθος...
της ανικανότητας πηγαίνει μαζί και με το πόσο πολύ μιλάει ο ανίκανος.  Δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους…

Και τι μάθαμε τις τελευταίες ώρες από τους πολιτικά ανίκανους;  Για παράδειγμα ότι για τις δυσκολίες στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές φταίνε οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Πολύ λογικό… Και ειδικά στην περίπτωση του ΔΝΤ.  Επιτέλους αντιληφθήκαμε και εμείς ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ενοχληθεί σφόδρα από τις κατά καιρούς δηλώσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου. 

Σε καμία περίπτωση δεν έχουν ενοχλήσει τους εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού οι άφρονες δηλώσεις των Σαμαροβενιζέλων περί τέλους των μνημονίων, ότι στο τέλος του 2014 φεύγει το ΔΝΤ, ότι δεν έχουμε άλλο ανάγκη τα χρήματα τους και όλα τα παρόμοια.  Πολύ δε περισσότερο δεν έπαιξε κανέναν μα κανένα ρόλο το ότι στην κυβερνητική ομάδα που επισκέφθηκε την έδρα του Ταμείου στην Αμερικανική πρωτεύουσα τον περασμένο Οκτώβριο συμμετείχε και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Παπασταύρου.  Ξέρετε ο κ. Παπασταύρου της λίστας Λανγκάρντ…  Ένα στοιχείο που μπορεί να μην ενοχλεί κανέναν στην Ελλάδα, ενοχλεί όμως τους ξένους, και ειδικά την κυρία Λανγκάρντ που της τον έστειλαν για να διαπραγματευτεί το «βελούδινο» διαζύγιο ΔΝΤ-Ελλάδος.  Να γιατί τελικά το διαζύγιο κατέληξε σε άγριο σεξ και ας μην περιγράψουμε το τι μας κάνουν…

Μάθαμε ακόμη ότι η πρόσφατη ανακοίνωση της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας, έγινε δεκτή από τους κυβερνητικούς εταίρους, και τους ολιγάρχες, με χαμόγελα, γιατί περιέργως η κατάταξη της χώρας μας είχε βελτιωθεί κατά 25 θέσεις… Είμαστε πλέον στην θέση 69!!!  Τυχαίο; Δεν νομίζουμε….  Δεν τους ενόχλησε όμως ότι είμαστε στην τελευταία θέση της Ευρώπης.  Δεν τους ενόχλησε ότι κράτη ως η Μποτσουάνα, ο Μαυρίκιος, η Σαμόα, το Λεσότο, η Ναμίμπια ακόμη και η FYROM είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα!!!!

Δεν τους ενόχλησε ακόμη η έκθεση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας κ. Σούρλα που δόθηκε στην δημοσιότητα και γράφει με τα πιο μελανά γράμματα την κατάντια μας όπου η πρόοδος σε όλους τους τομείς της διαφθοράς σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι σχεδόν μηδενική.  Πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών-τσιγάρων, νοθεία καυσίμων ενόπλων δυνάμεων, offshore εταιρείες, τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές, κ.λ.π..  Ψιλοπράγματα δηλαδή…. Οι απώλειες για την εθνική οικονομία από όλα αυτά εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ ετησίως!!!!

Βλέπουμε ακόμη, προφανώς στα πλαίσια της πάταξης της διαφθοράς να ασκούνται και ποινικές διώξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.  Ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες με βαρύτατες κατηγορίες και έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορούμενοι είναι 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές κλπ.

Το αστείο της υπόθεσης όμως που είναι;  Στην χώρα της διαφάνειας, που δεν ξέρει τι είναι διαφθορά, δεν θα μάθουμε ποιοι κατηγορούνται για όλα αυτά.  Συνεννοήθηκε για αυτό ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Έτσι μπράβο!!!! Οι διαιτητές θα συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους, μαζί με τους παράγοντες της ΕΠΟ και όλους τους άλλους… Για να ήταν κανένας κουλουροπώλης αναμεμειγμένος και θα βλέπαμε για πότε θα μαθαίναμε το όνομα του… Είμαστε ίσως το μοναδικό Ευρωπαϊκό κράτος όπου οι κατηγορούμενοι έχουν περισσότερα προνόμια από τους υπολοίπους…

Και μπορεί να κυβερνώμεθα από ανίκανους, αλλά έχουμε το πλεονέκτημα να είναι στιβαροί ανίκανοι!!! Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις… Προσοχή!  Η δήλωση αυτή αφορούσε μόνο την τρόικα όχι τους ντόπιους ολιγάρχες με τους οποίους οι σχέσεις των κυβερνώντων είναι αγαστές…  Η κυβέρνηση με αυστηρότητα εφαρμόζει το «πάρτε τα όλα» ολιγάρχες, για να μην την αναγκάσουν να τους φερθεί σκληρά και τα τους «τα δώσει όλα»…  Τέτοια σκληρότητα…

Επίσης βλέπουμε την στιβαρότητα των ανίκανων και στην περίπτωση του Ρωμανού… Κάηκαν δύο αυτοκίνητα, ένας ντενεκές σκουπιδιών και ένα λεωφορείο σε διαδήλωση υπέρ του Ρωμανού και η κυβέρνηση σπεύδει να αλλάξει νόμο, να ενημερώσει τους γονείς του, τα κόμματα… Ότι γίνεται πριν την ψήφιση του κάθε νόμου.  Εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός στον Γιάννη, στον Μπάμπη, στον Μήτσο, την Μπέλα, την Σούλα, την Νανά τι θα ψηφιστεί!!!! 

Μα τι έπαθε ο κύριος Σαμαράς;  Φοβάται ο αγέρωχος, ο ήρωας, ο Κουταλιανός της πολιτικής που σκίζει μνημόνια ή καλσόν χρόνια τώρα, μην πάθει ότι έπαθε και ο «αμίλητος» όταν δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος;  Πλησίασε η 6η Δεκεμβρίου… Γιατί φοβάται; Έχει εξοργίσει μήπως τους Αμερικανούς και τρέμει μπας βάλουν και αυτοί κανένα χεράκι; Λέμε τώρα….

Ο κύριος Σαμαράς δυστυχώς δεν είναι πια σε θέση να δει αυτό που βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι.  Ότι τελείωσε.  Είναι πλέον άχρηστος στους δανειστές.  Ό,τι υπηρεσία μπορούσε να τους προσφέρει τους την προσέφερε.  Όχι τίποτα άλλο τρέχει και κουράζεται και αυτός και οι συνεργάτες του για να μαζέψουν με οποιοδήποτε τρόπο τους 180 ψήφους για την Προεδρική εκλογή… Μα αν έχουν αποφασίσει «κάποιοι» να τραβήξουν την πρίζα από την κυβέρνηση, δεν έχουν ανάγκη την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.  Υπάρχει η διαφθορά, τα μαύρα ταμεία, οι μίζες και ότι άλλο παρόμοιο… Από αλλού θα σας έρθει το μπουγιουρντί κύριοι Σαμαροβενιζέλοι, για να μπούμε και σε κλίμα Νταβούτογλου…. Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε!

* Βυζαντινή παροιμία: Τέμνει σου το ξίφος ύδωρ, η δε σπάθη σου χιόνα...
Διογένης ο Κυνικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: