4.12.14

Φίμωτρο στους γιατρούς του «Γεννηματάς», για τον Ν. Ρωμανό ...

 νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
Με έγγραφό του ο διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»  απαγορεύει στους θεράποντες ιατρούς του Νίκου Ρωμανού να δίνουν πληροφορίες για την πορεία της υγείας του ασθενή τους, ενημέρωση που όπως ξεκαθαρίζει θα πράττει από εδώ και πέρα ο...
ίδιος. 
Τα παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στην «Εφ.Συν», η ιατρός του Ν. Ρωμανού, Ματίνα Παγώνη, συντονίστρια–διευθύντρια Παθολογίας στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
«Από τη στιγμή που έχω λάβει έγγραφη εντολή-διαταγή από το διοικητή να μη μιλάω, να μην ενημερώνω, θα κάνω τη δουλειά μου ως γιατρός. Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω. Δεν θα απαντήσω. Προηγείται η ζωή του αρρώστου. Ο διοικητής αποφάσισε ότι δεν θα βγαίνει κανένα ανακοινωθέν από τους γιατρούς. Θα του παρέχουμε την ενημέρωση και θα αποφασίζει εκείνος, θα βγάζει ο ίδιος ανακοινωθέντα. Ωστόσο, να είμαστε ξεκάθαροι. Ο διοικητής δεν είναι γιατρός. Η ευθύνη της φροντίδας του ασθενή είναι στα δικά μας χέρια», επισημαίνει η Ματίνα Παγώνη. 
«Το διορισμένο από την κυβέρνηση πολιτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναλαμβάνει να… παίξει τον γιατρό», καταδεικνύει σε ανακοίνωση της η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι). Η ίδια καταγγέλλει τον διοικητή του «Γ. Γεννηματάς» για ασύστολη παρέμβαση και χωρίς να σέβεται το έργο των γιατρών και το απόρρητο του φακέλου του ασθενούς Νίκου Ρωμανού με αποκορύφωμα την απαγόρευση στους γιατρούς να μιλάνε στον τύπο, ενώ επισκέπτεται ο ίδιος τον απεργό πείνας συχνότατα, παρά τις προειδοποιήσεις ότι το επισκεπτήριο πρέπει να είναι περιορισμένο λόγω κινδύνου λοιμώξεων, κλπ. Επιπλέον, θεωρεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση  ότι πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς!
Ο διοικητής του «Γ. Γεννηματάς» σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μετά τις καταγγελίες δηλώνει ότι «οι ιατροί του νοσοκομείου που συμμετέχουν στην νοσηλεία του Νίκου Ρωμανού, το πράττουν με βάση τους Νόμους του κράτους, την ιατρική δεοντολογία και την διακήρυξη της Μάλτας στα πλαίσια του παγκόσμιου ιατρικού Συνεδρίου»... 

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: