10.12.14

Ο ΝοστρΑδωνις της κυβέρνησης...


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή απάντησε, μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν κουράστηκε η κυβέρνηση να παίζει με τον φόβο και να μην...

εμπνέει ελπίδα στον κόσμο.


«Είναι μία κριτική που την έχουν κάνει πολύ συχνά και σε εμένα. Και την ακούω ως κριτική. Αλλά ξέρετε, όταν χρεοκοπήσαμε στις 6 Μαΐου του 2010 μία κριτική που έκαναν πολλοί τότε, ήταν πότε οι πολιτικοί μας είπαν ότι κάποτε θα χρεοκοπήσουμε επειδή παίρναμε δανεικά. Αποφάσισα λοιπόν να μην λέω ψέματα στον κόσμο. Ναι, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είναι πολύ απλό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην επισήμανση ότι αυτό που λέει είναι πολύ βαρύ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε: «Μετά από εμένα το είπε η Capital, το είπε η Bank of America, το είπε το New York Times, το είπε η Wall Street Journal, το είπαν σήμερα οι Financial Times. Ε, κάποια στιγμή πρέπει να έχουμε και ανοιχτά αυτιά να καταλαβαίνουμε τι μας λένε».

Στο ερώτημα γιατί θα χρεοκοπήσουμε κι αν αποκλείεται να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση εντός Ευρωζώνης η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ναι, αποκλείεται. Μπορεί να έχουμε εκλογές και σε 1-1,5 μήνα πιθανόν να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Αν τώρα άκουγα κάποια πράγματα σχετικά λογικά τότε θα έλεγα ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν κάποιου τύπου συμβιβασμό. Λένε ταυτόχρονα ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες και ότι θα καταργήσουν τους νόμους του μνημονίου. Αυτό είναι μονομερής ενέργεια. Εντελώς μονομερής μάλιστα. 

Και σημείωσε: «Λένε δηλαδή ταυτόχρονα δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία λένε θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου όμως είναι υπογεγραμμένοι από δύο πλευρές. Αν πας να καταργήσεις έναν από αυτούς τους νόμους εσύ, δηλαδή χωρίς συμφωνία με το άλλο μέρος, αυτό είναι μονομερής ενέργεια. Αρα λοιπόν από τη μία λένε θα καταργήσουμε τους νόμους του μνημονίου, από την άλλη δεν θα 
κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Και σας ρωτάω ποιο από τα δύο θα κάνουμε;»...
πηγή πληροφοριών real.gr,left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: