10.12.14

Η κινδυνολογία δεν περνάει πια...

Το άρωμα εθνικών εκλογών που διαχύθηκε με την ανακοίνωση ότι αρχίζει η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου, μάλλον δεν άρεσε στους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πολύ περισσότερο όταν...
φαίνεται σχεδόν βέβαιη η επικράτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οσο και να διαμηνύουν οι εταίροι ότι δεν έχει σημασία γι’ αυτούς ποια κυβέρνηση θα προκύψει και ότι αυτή θα ακολουθήσει τις συμφωνίες για το ελληνικό πρόγραμμα, ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν τις γνωστές κινδυνολογίες για μαζική εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για οικονομική αβεβαιότητα και λοιπά.

Οσο κι αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε κρίνει ότι είναι καλή η απόφαση του Σαμαρά να προχωρήσει πρόωρα σε εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν παύει και ο ίδιος να κινδυνολογεί επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους Ελληνες βουλευτές αλλά και στους Ελληνες ψηφοφόρους! Αυτοί, δηλαδή, θα φταίνε αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος και δεν διατηρηθεί η ίδια μνημονιακή κυβέρνηση στην εξουσία, αποδίδοντας μάλιστα εύσημα στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Την ίδια στάση είχαν κρατήσει αρκετά μέσα ενημέρωσης (κυρίως γερμανικά) στις εκλογές του 2012, που παρουσίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ως... τρομοκρατική οργάνωση. Χρηματιστές και οικονομικοί αναλυτές, εκδότες και δημοσιογράφοι έσπευδαν, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου, να παρουσιάζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τον φορέα της καταστροφής της Ελλάδας, να δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και ανωμαλίας, να απειλούν για διακοπή της χρηματοδότησης, για μαζική εκροή κεφαλαίων.

Γνωστά όλα αυτά ήδη από τις προηγούμενες εκλογές. Υπήρξαν βέβαια και δημοσιεύματα, σαφώς λιγότερα, που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη διάδοχη κατάσταση στην κυβέρνηση και εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα φανεί πιο ήπιος στις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα και θα αναγκαστεί να τηρήσει τις συμφωνίες για τη «διάσωση» της χώρας, με τις οποίες έχει δεσμευτεί η νυν κυβέρνηση.

Η κινδυνολογία όμως δεν περνάει πια στον ελληνικό λαό, απλώς το κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο προσπαθεί να υπερασπιστεί τους υποτακτικούς του, αυτούς που δεν πρόβαλαν αντίσταση στις εντολές του και στις απαιτήσεις του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: