8.12.14

Κουβέλης: Δεν βλέπω συμφωνία με τους δανειστές...

Κουβέλης: Δεν βλέπω συμφωνία με τους δανειστές
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τα...
μετεκλογικά σενάρια.
«Το μέσα Δεκεμβρίου μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο διότι μια παρέκταση της ημερομηνίας εκτιμώ ότι βρίσκεται έξω από τη συνταγματική ανοχή. Βέβαια δεν μπορώ τίποτε να αποκλείσω. Έχει σχέση πάντοτε με το τι αναμένει η κυβέρνηση από το Eurogroup», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:
«Δεν βλέπω την ύπαρξη συμφωνίας. Εκτιμώ ότι οι δανειστές μας επιμένουν στη σκληρή γραμμή, γι αυτό είπα ότι θα πρέπει όλοι μαζί, με μία Εθνική συνεννόηση για το χρέος με ότι αυτό συνεπάγεται στον βαθμό που παραμένει αρρύθμιστο, σε βάρος των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας. Εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει μια συμφωνία. Αν το περιεχόμενό της θα είναι νέα επαχθή μέτρα, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία».
«Μία νέα συμφωνία η οποία, ανεξάρτητα από το πώς θα ονομάζεται, περιέχει νέα μέτρα, αυτομάτως θα σημάνει περεταίρω αποδυνάμωνα της κυβέρνησης και δη της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.
«Δύσκολο να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180», σημείωσε και συμπλήρωσε:
«Σε ότι αφορά τους δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ η θέση τους είναι ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα, στην άνοιξη του 2015, αλλά θα πρέπει να υπάρξει η προηγούμενη δέσμευση ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές», τόνισε ακόμα ο κ. Κουβέλης.
«Ούτως η άλλως, φαίνεται ότι η πολυπόθυτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδυναμία, δεν προκύπτει. Δεν έχει περιβάλλοντα συμμαχικό χώρο και εκτιμώ ότι τα πράγματα θα έχουν εξελίξεις, ίσως μέχρι στιγμής και απρόβλεπτες. Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, αλλά τη μεγάλη συμμαχία δεν θα τη δούμε στην Ελλάδα», σχολίασε σχετικά με το αν θα υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη μέρα.
«Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ, είναι ότι από την ώρα που δεν επισφραγίζεται η πολιτική συναίνεση δεν θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η πολιτική που ασκείται δεν διαμορφώνει συναινετικές συνθήκες. Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόφαση αναφορικά με την εκλογική της τακτική», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: