10.12.14

Β. Οικονόμου: Είμαι επιφυλακτικός...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

"Ο κ. Δήμας είναι...
ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο, στο οποίο δεν έχεις να καταλογίσεις κάτι. Η πολιτική του διαδρομή είναι τέτοια που πραγματικά είναι αξιέπαινη αλλά είναι μία στενή κομματική επιλογή. Είναι ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, πραγματικά είναι μία στενή κομματική επιλογή, όχι έτσι όπως την περίμενα εγώ, αλλά και πάρα πολύ εκ των βουλευτών", είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Και πρόσθεσε: "Το πνεύμα του συντάγματος είναι η συναίνεση και η ευρύτερη συσπείρωση γιατί ζητεί τουλάχιστον 180 βουλευτές. Ο κ. Δήμας θα ήταν πολύ καλός για την κυβερνητική πλειοψηφία. Οταν ζητεί λοιπόν και τη δική μου ψήφο που είμαι ένας βουλευτής που δεν είμαι κυβερνητικός πρέπει να είναι αποτέλεσμα συναινετικής διαδικασίας η επιλογή του προσώπου. Είμαι επιφυλακτικός δεν θα σας το κρύβω".

Στο ερώτημα αν στην τρίτη ψηφοφορία προκύψει το όνομα του κ. Κουβέλη για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την περίπτωση αν θα ψήφιζε ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε: "Οπως το έχω ξαναδηλώσει τον κ. Κουβέλη θα τον ψήφιζα"...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: