16.12.14

Τι κρύβουν τα παπαγαλάκια…

Η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρώσει εκατόν ογδόντα ψήφους φανέρωσε σε τέτοιο βαθμό τη γύμνια, τα ψέματα και τον πανικό που…
αντικατέστησαν το "success story" και την έξοδο στις αγορές, εις τρόπον ώστε να έχει δρομολογηθεί πλέον η πορεία προς τις εκλογές είτε εκλεγεί Πρόεδρος είτε όχι, όπερ και το πιθανότερο.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έχουν τραβήξει τόσο μακριά στον δρόμο της χυδαίας κινδυνολογίας, που στο εξής μόνο με αυτή μπορούν να πορευθούν.
Από μια σκοπιά μάλιστα, την κυβέρνησην ενδεχομένως, μετρώντας τα πράγματα, να την συμφέρουν οι άμεσες εκλογές. Τα μέτρα τα οποία έχει συμφωνήσει να ψηφίσει εάν εκλέξει Πρόεδρο (ολόκληρο το σχετικό e-mail στη σημερινή "Αυγή") είναι η επιβαρυμένη εκδοχή αυτών για τα οποία μόλις προ δεκαημέρου ο πρωθυπουργός έλεγε ότι είναι παράλογα και καταστροφικά και δεν πρόκειται να τα αποδεχτεί.

Είναι τα ίδια ακριβώς μέτρα τα οποία και το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει και ενδεχομένως να επιμένει. Να μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου δεν θέλει να δώσει χρόνο στον Γ. Παπανδρέου να φτιάξει κόμμα εν όψει εκλογών. Αλλά η κινδυνολογία στο εξωτερικό αρκεί και από μόνη της για να ακυρώσει την υποτιθέμενη έξοδο από την κρίση και την έξοδο στις αγορές.

Η πολιτική παλίρροια αρχίζει και τραβιέται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ιταλία, Ισπανία Βέλγιο δείχνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και αυτοί που το φωνάζουν γίνονται όλο και περισσότεροι, όλο και ισχυρότεροι, αμφισβητώντας τη γερμανική ορθοδοξία και τη δοτή γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας θα ηγηθεί στην Ευρώπη του στρατού των αοράτων, των εκτός πλαισίου, των αγανακτισμένων, των πολιτών που πιστεύουν στην ενωμένη και όχι στη γερμανική Ευρώπη…

Κυρίτσης Γιώργος – avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: