7.12.14

Λαφαζάνης κατά Aδωνη: Δεν υπάρχει άβατο στην ΕΛ.ΑΣ ...

"O Νίκος Ρωμανός δεν είναι πολιτικός αλλά ποινικός κρατούμενος" 
... για τους βουλευτές (βίντεο)...
«Εμείς δεν καταφερόμαστε κατά της αστυνομίας αλλά κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Διότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που χρησιμοποιεί ειδικά σώματα στην αστυνομία για να παίζουν ένα...
αυταρχικό ρόλο σε βάρος των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Δεν είναι η αστυνομία που ευθύνεται, αλλά εσείς», σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απευθυνόμενος στο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.
Κόντρα ξέσπασε στη βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε το θέμα ενίσχυσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δηλωσε παρών».
Απαντώντας ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Κυριαζίδη για «δημαγωγική τοποθέτηση»  σημείωσε ότι «από την μία ψηφίζετε τις περικοπές στα Σώματα Ασφαλείας, στους Στρατιωτικούς, στους Δικαστικούς και από την άλλη να λέτε ότι η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει το να επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε τον κ. Λαφαζάνη για «υποκρισία».
 «Το να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή και να το παίζει και φίλος της αστυνομίας μετά από όλα όσα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια είναι τεράστια υποκρισία», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Όσον αφορά στο χθεσινό θέμα των προσαγωγών εδώ πια η υποκρισία περισσεύει δις. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε σε κάθε προσαγωγή που κάνει η αστυνομία δίπλα με τους βουλευτές του για να ελέγχει αν εκεί τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ή αυτό που ακούσαμε προηγουμένως ότι ακολούθησε η κυρία Ιγγλέζη μία κυρία για να μην την πειράξουν; Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η ελληνική αστυνομία πειράζει ανθρώπους; Αυτή είναι η άποψή σας για την αστυνομία; Για το κράτος; Χρειάζεται δηλαδή ο αστυνομικός να βλέπει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να μην πειράζει τους ανθρώπους; Ας αφήσετε λοιπόν την υποκρισία . Το τελευταίο κόμμα που μπορεί να μιλάει στην Ελλάδα υπέρ της ελληνικής αστυνομίας και γενικά των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είστε εσείς που τους υβρίζετε σταθερά εδώ και δεκαετίες».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν άβατα για τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ούτε άβατο είναι η αστυνομία». «Ούτε είναι φέουδα, ούτε ο στρατός, ούτε η αστυνομία καμίας παράταξης σε αυτή τη χώρα. Από κει και πέρα, εμείς στηρίζουμε τους μισθούς και τις συντάξει των ενστόλων και των δικαστικών», συμπλήρωσε.
«Κανένας στο κράτος μας δεν έχει αρνηθεί να υπάρχει έλεγχος σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και φυσικά και στην ελληνική αστυνομία. Σήμερα θα περίμενα να ξεκινήσουμε όλοι λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αστυνομία. Δώδεκα τραυματίες αστυνομικούς είχαμε χθες το βράδυ. Όταν καίγονται περιουσίες και αυτοκίνητα, όταν ασκούν οι δήθεν ειρηνικοί διαδηλωτές βία, προφανώς η ελληνική αστυνομία έκανε το καθήκον της. Και μεις τιμούμε και σεβόμαστε την ελληνική αστυνομία και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία. Άκουσα τον Λαφαζάνη να λέει ότι δεν υπάρχουν άβατα για τους έλληνες βουλευτές. Αμ, δε… θέλετε να πάμε μαζί σε ένα πανεπιστήμιο να δείτε ότι δεν με αφήνουν να μπω μέσα; Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο; Ξέρετε κανένα βουλευτή από δω που μπορεί να περπατήσει στα Εξάρχεια; Άρα αφήστε την υποκρισία . Υπάρχουν πολλά άβατα εκεί που κυριαρχεί η βία της άκρας αριστεράς», του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
«Εμείς δεν καταφερόμαστε κατά της αστυνομίας αλλά κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Διότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που χρησιμοποιεί ειδικά σώματα στην αστυνομία για να παίζουν ένα αυταρχικό  ρόλο σε βάρος των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Δεν είναι η αστυνομία που ευθύνεται, αλλά εσείς», σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: