14.12.14

Τσίπρας: Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό, να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του;...



Σκληρή απάντηση Τσίπρα, στο άρθρο Σαμαρά στη REAL NEWS.
LIVE BINTEO...


NEA ANAΡΤΗΣΗ 

Με το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στη Realnews που κυκλοφορεί, ξεκίνησε την ομιλία του από τη Λάρισα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση...
εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του; Και να αποκαλύπτει σήμερα με άρθρο του το πόσο πολύ φοβάται; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό».
Μάλιστα, ο   Τσίπρας έδωσε τίτλο στο άρθρο του Αντ. Σαμαρά, «Φοβάμαι, τρέμω ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία», καθώς όπως τόνισε «ξέρει και από φόβο και βεβαίως από αποστασία».
«Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί τη λέξη φόβος 15 φορές σε ένα σε ένα άρθρο. Τόσο πολύ φοβάται», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Διαστρεβλώνει το πρόγραμμά μας, και κρύβει το δικό του το οποίο αποκαλύπτουν τα email προς την τρόικα.
Και επειδή τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μη τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία».
Σχολιάζοντας τα της προεδρικής εκλογής, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως «οι βουλευτές δεν καλούνται να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου, αλλά να ψηφίσουν για το εάν τα e-mail προς την τρόικα θα γίνουν νόμος. Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας. Την απελευθέρωση των απολύσεων. Την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα. Τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος. Αν δέχονται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η σημερινή κυβέρνηση ή αν θα πάει η χώρα σε εκλογές απελευθέρωσης και λύτρωσης».

«Ο λαός είναι εκείνος που με την αντίθεσή του οδήγησε τη συγκυβέρνηση στη χρεοκοπία και την υποχρέωσε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας, απηύθηνε παράλληλα προσκλητήριο συμπαράταξης «σε όσες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα θέλουν να βάλουν φραγμό στο γκρέμισμα. Για μια πολιτική προγραμματική και εκλογική συμμαχία που θα οικοδομήσει μια κυρίαρχη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη πατρίδα».

Επαναλαμβάνοντας όσα και χθες είπε από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο χρόνος της κυβέρνησης «τελείωσε». «Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κορμό της νέας κυβέρνησης και προωθητική δύναμη της μεγάλης αλλαγής» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ».

Έκανε τέλος, νέα αναφορά στο πρόγραμμα που ο ίδιος εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λέγοντας που η εφαρμογή του «δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση και δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση».

«Το πρόγραμμα αυτό είναι ανεξάρτητο από την βασική πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κατάργηση των νόμων του Μνημονίου, η αλλαγή πολιτικής και η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος. Μπορεί λοιπόν να μπει σε εφαρμογή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η πορεία και η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων» συνέχισε.

«Πυλώνες αυτού του προγράμματος» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη της εργασίας, με την προστασία και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: