2.12.14

"Εφυγε" ο Βασίλης Κωνσταντινίδης ...


Η "Αυγή" αποχαιρετά μια προσωπικότητα της αριστερής δημοσιογραφίας, έναν αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, έναν δικό μας άνθρωπο. Το Βασίλη Κωνσταντινίδη, πρώην διευθυντή της "Αυγής".

Από τα μικρά του χρόνια στρατεύτηκε με ανιδιοτέλεια στην...
υπόθεση της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, με αντιστασιακή δράση στην κατοχή μέσα από τις αριστερές οργανώσεις του παροικιακού πολιτισμού στην Αίγυπτο. Μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΕΔΑ, συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΑΕΜ, υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της έκδοσης και διακίνησης του παράνομου αντιστασιακού τύπου και με τη μεταπολίτευση υπήρξε από τους πρωτεργάτες της επανέκδοσης της "Αυγής".
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, για πολλά χρόνια υπήρξε συντονιστής των δημοσιογραφικών δυνάμεων της ανανεωτικής Αριστεράς, εμπνευστής και οργανωτής αγώνων και συνδικαλιστικών επιτυχιών του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" θα τον θυμόμαστε πάντοτε για το μειλίχιο ύφος του, τη βοήθειά του προς τους νεώτερους συναδέλφους, την επιμονή του στο σεβασμό της είδησης και την ακρίβεια της πληροφόρησης. Στο καλό, σύντροφε και συνάδελφε Βασίλη...
Στη γυναίκα του και τους συγγενείς του απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 3.15 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: