3.12.14

Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη...

Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση του Νίκου ΑναστασιάδηΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον...
πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε χειρουργείο του νοσοκομείου «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν. Σύμφωνα με το προεδρικό περιβάλλον, «όλα πήγαν καλά» και έγινε διόρθωση βαλβίδας και όχι αντικατάσταση.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί από το ιατρικό περιβάλλον ότι η επέμβαση αναμενόταν να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επέμβαση διήρκησε γύρω στις 4 ώρες.

Την επέμβαση έκανε ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Ανταμς με την ομάδα του, ενώ παρόντες στο χειρουργείο ήταν ο ομογενής καθηγητής καρδιολογίας και χειρουργικής στο νοσοκομείο, Γεώργιος Ντάγκας και οι δύο γιατροί που συνοδεύουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη, Σάββας Καδής και Μαρίνος Σωτηρίου.

Ο δρ. 'Ανταμς είναι επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Στο νοσοκομείο βρισκόταν η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, 'Αντρη Αναστασιάδη και αναμένονταν να φθάσουν στη Νέα Υόρκη και οι δυο θυγατέρες τους...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: