16.12.14

"Ο Μοσκοβισί κατεβάζει τα βρακιά του" στην Κομισιόν του Γιούνκερ...

Ο Μοσκοβισί "κατεβάζει τα βρακιά του" στην Κομισιόν, καταγγέλουν γάλλοι σοσιαλιστές


... καταγγέλλουν γάλλοι σοσιαλιστές...
Θύελλα αντιδράσεων και στο γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Πιερ Μοσκοβισί, προκαλεί η επίσκεψη – παρέμβαση του κοινοτικού Επιτρόπου στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. "Ο...
Μοσκοβισί κατεβάζει τα βρακιά του" στην Κομισιόν του Γιούνκερ και στα σχέδια λιτότητας, δηλώνει στη "Figaro" ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Γκιγιόμ Μπαλάς.

Προχωρώντας περισσότερο, δύο ακόμα στελέχη του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος εκτιμούν ότι ο Μοσκοβισί κάνει καμπάνια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στηρίζει ως αρπακτικό το μεγάλο κεφάλαιο σε μια Ελλάδα, λεηλατημένη και κατεστραμμένη από την τρόικα.

"Ντρέπομαι" για την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα, μία ημέρα πριν την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει ο Γκιγιόμ Μπαλάς, κατηγορώντας τον κοινοτικό Επίτροπο ότι εκφράζει τη φωνή της λιτότητας.
Κάνει μάλιστα λόγο για πρόκληση εκ μέρους του Μοσκοβισί και του Γιούνκερ, που μπορεί να διογκώσει τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα.
"Οι σοσιαλδημοκράτες στην Ε.Ε. των οποίων ο Μοσκοβισί είναι εκπρόσωπος, δεν είχαμε καταλάβει ότι θα βρίσκαμε τα σχέδια λιτότητας 'καταπληκτικά' και θα έπρεπε να τα υποστηρίξουμε, λέει χαρακτηριστικά ο Γάλλος ευρωβουλευτής και καταλήγει ότι ο Μοσκοβισί "κατεβάζει τα βρακιά του".
Τονίζει, μάλιστα, ότι αυτή η στάση του Επιτρόπου φέρνει όλους τους Γάλλους σοσιαλιστές σε δύσκολη θέση.
Χρησιμοποιώντας εξίσου σκληρή γλώσσα, ο Πολ Μποζιλιόν, στέλεχος του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, κατηγορεί τον Πιερ Μοσκοβισί ότι "θέλει να παραστήσει τον εισαγγελέα της Κομισιόν του Γιούνκερ, κάνοντας καμπάνια κατά του ΣΥΡΙΖΑ".
Επίθεση στον κοινοτικό Επίτροπο εξαπολύει και ο Ζεράρ Φιλός, επίσης στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος. "Η τρόικα εγκλώβισε, λεηλάτησε, κατέστρεψε και εκτέλεσε την Ελλάδα προς όφελος του μεγάλου αρπακτικού κεφαλαίου, το οποίο στηρίζει ο Μοσκοβισί" τονίζει, κατηγορώντας τον για ευθεία ανάμιξη στην ελληνική πολιτική σκηνή, με την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: