5.12.14

Αντώνη, για ποιον τα λες?...





Είπε πάλι ο Σαμαράς: Κανείς δεν πρέπει να τορπιλίζει και να υποβαθμίζει τις θυσίες των πολιτών. Δεν είπε ότι οι θυσίες αυτές επιβλήθηκαν διά πυρός και σιδήρου και έχουν διαλύσει τη χώρα. 
Δεν είπε επίσης ότι...
οι θυσιαζόμενοι έχουν άποψη για τις θυσίες τους. Τις τορπιλίζουν, για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του, με εκατοντάδες απεργίες, συλλαλητήρια, αγώνες. Και τορπιλίζουν επίσης όσους τις επιβάλλουν. Εξ ου και η καταβύθιση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως φαίνεται, ακολουθεί στα εκλογικά Τάρταρα και η Ν.Δ.
Είπε πάλι ο Σαμαράς: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Δεν είπε ότι η νέα σελίδα στην οποία καταγράφεται η μοίρα της χώρας είναι πιο μαύρη από την προηγούμενη, που είναι πιο μαύρη από την προηγούμενη, που είναι πιο μαύρη από την προηγούμενη. Γιατί περιέχει μεγαλύτερη άμεση φορολογία, μεγαλύτερη έμμεση φορολογία, νέο διαμελισμό του ασφαλιστικού συστήματος και νέο ακρωτηριασμό συντάξεων, για να θυμηθούμε μόνο μερικά από τα όσα η κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα. Κύριος οίδε μάλιστα πόσα έπονται.
Είπε πάλι ο Σαμαράς: Δεν πρόκειται να δεχτώ παράλογες πιέσεις. Δεν είπε πώς, γιατί, με ποια λογική, είναι λογικές οι πιέσεις στις οποίες έχει μέχρι στιγμής δεχτεί. Γιατί, ας πούμε, είναι λογικός ο διπλασιασμός του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία που θα πλήξει καίρια τον τουρισμό; Ή γιατί είναι λογική η νέα έφοδος στο ασφαλιστικό σύστημα, που θεσμοποιεί την ακραία ανασφάλεια και φτώχεια για τους νυν, αλλά και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους; Ή γιατί είναι λογικό να κόβει, να κόβει, να κόβει, από αμοιβές και μισθούς;
Είπε, τέλος, ο Σαμαράς: Όταν κάποιοι -δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ- λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δημιουργείται κακό κλίμα στις αγορές με αποτέλεσμα να μη μας εμπιστεύονται. Είπε δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αγορές πιστεύουν τον Τσίπρα και όχι τον ίδιο. Ασχολούνται με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν εκτιμούν δεόντως τι κάνουν ο Χαρδούβελης, ή ο Στουρνάρας. Δεν είπε όμως: Αφού η αναξιοπιστία μας έφτασε μέχρι και οι αγορές ΜΑΣ να πιστεύουν άλλους, πάμε στον μόνο δρόμο που προσδίνει αξιοπιστία στις κυβερνήσεις. Σε εκλογές.
Και τελικώς: Αν οι αγορές δεν πιστεύουν όσα λέει, οι πολίτες δεν ακούνε καν όσα λέει, τότε για ποιον τα λέει;

 Καρτερός Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: