14.12.14

Ενα «βαθύ λαρύγγι» απειλεί τον Ερντογάν...


Mυστηριώδης χρήστης του twitter αποκαλύπτει για δεύτερη φορά «μυστικά σχέδια» του Ταγίπ Ερντογάν: υποστηρίζει ότι επίκεινται μαζικές ...
συλλήψεις δημοσιογράφων, επικριτικών προς την κυβέρνηση, αλλά και αστυνομικών που δεν πρόσκεινται σε αυτόν, το κόμμα του και το περιβάλλον του, σε ακόμη μία προσπάθεια να εξουδετερώσει όσους τον πολεμούν. 
Γνωστός με το ψευδώνυμο Φουάτ Αβνί, ο συγκεκριμένος χρήστης υποστήριξε από την Πέμπτη ότι έχει καταστρωθεί σχέδιο από τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας, σε συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και τις μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ, για συλλήψεις συνολικά περίπου 400 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 150 δημοσιογράφων, όπως αρχισυντάκτες των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων Zaman, της αγγλικής έκδοσης της Today's Zaman, Bugün καιTaraf. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση του σχεδίου.
Στη δεύτερη και τρίτη θα ακολουθήσουν γνωστοί επιχειρηματίες, εκδότες, στελέχη οργανώσεων και άλλοι δημοσιογράφοι, αλλά και αξιωματικοί της αστυνομίας, που συμμετείχαν σε έρευνες υποθέσεων διαφθοράς κρατικών λειτουργών, αλλά και της ύπαρξης θυλάκων της Αλ Κάιντα στη νότια Τουρκία. Ο Αβνι επιπλέον ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προαποφασίσει ποιοι θα αντικαταστήσουν τους αρχισυντάκτες των καθημερινών εφημερίδων Hürriyet και Sözcü.
Οι επιχειρήσεις αυτές -σύμφωνα με το «βαθύ λαρύγγι» της γείτονος- επρόκειτο να αρχίσουν το πρωί της Παρασκευής, αλλά φαίνεται ότι αναβλήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις του Αβνί, ο οποίος -όπως γράφει η εφημερίδα Zaman- ισχυρίζεται ότι ανήκει στο στενό περιβάλλον του Ερντογάν και έχει αποκαλύψει στο παρελθόν κι άλλες παρόμοιες απολυταρχικές στρατηγικές του καθεστώτος, οι οποίες αποδείχθηκαν αληθινές.
Αντιπολίτευση και επικριτές της κυβέρνησης του AKP και προσωπικά του Ερντογάν έσπευσαν να δηλώσουν ότι το σχέδιο αυτό είναι πράξη εκδίκησης για τις αποκαλύψεις του μεγάλου σκανδάλου δωροδοκιών και διαφθοράς πέρσι, στο οποίο ενεπλάκησαν δεκάδες αξιωματούχοι, υπουργοί, επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Ερντογάν και μελών της οικογένειάς του.
«Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει κυνήγι μαγισσών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα στην απονομή δικαιοσύνης» και χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν «τύραννο και δικτάτορα».
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κωνσταντινούπολης δηλώνοντας ότι δεν «πρόκειται να ανεχθεί» τέτοιες παράνομες πράξεις και κάλεσε όλα τα μέλη του να πράξουν το καθήκον τους. 
Όσο για την κυβέρνηση, διά στόματος του αντιπροέδρου της Μπουλέντ Αρίντς, χαρακτήρισε τις πληροφορίες «σοβαρές και ανησυχητικές», συμπληρώνοντας ότι ελπίζει πως δεν θα διαπραχθούν πράξεις που παραβαίνουν τους νόμους. Παραδέχθηκε ότι οι αποκαλύψεις του Αβνί στο παρελθόν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά υποστήριξε ότι ούτε αυτός ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει τον σχεδιασμό μιας τέτοιας επιχείρησης. Οπως είπε ο Αρίντς, είναι αδύνατον για την κυβέρνηση να γνωρίζει επικείμενες επιχειρήσεις, το χρονοδιάγραμμά τους ή ποιοι είναι οι στόχοι τους. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: