6.12.14

Θεσσαλονίκη: Πεδίο μάχης στην Τσιμισκή...

6dec2014 poreia tsimiski 

Ένταση στην πορεία για τον Αλέξη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
Το χρονικό των επεισοδίων, από το thesstoday.gr:


14:26 Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων. Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης και...
εμφανίστηκαν μηχανές ΔΙΑΣ και αστυνομικοί των ΜΑΤ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους.
14:16 Έξω από το Attica έφτασε η πορεία. Η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη. Νωρίτερα κάποιοι έγραψαν συνθήματα έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Αρκετά καταστήματα στη θέα των διαδηλωτών κατεβάζουν τα στόρια τους.
14:00 Στην Τσιμισκή προχωρά η πορεία. "Το κράτος θέλει ακόμα έναν νεκρό, αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό" φωνάζουν διαδηλωτές.
Παραμένει διακριτική η παρουσία της αστυνομίας.




13:47 Η κεφαλή της πορείας πλησιάζει στην Τσιμισκή. Ακούγονται συνθήματα κατά της Αστυνομίας.


13:32 Ξεκίνησε η πορεία από την Καμάρα, με κατεύθυνση αρχικά προς την Εθνικής Αμύνης. Στην κεφαλή της βρίσκονται φοιτητές.
13:20 Στη συγκέντρωση φτάνουν και περίπου 100 άτομα που ήρθαν από τα Πανεπιστήμια. Κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης προς τον Νίκο Ρωμανό. Προς το παρόν, η παρουσία ένστολων αστυνομικών είναι διακριτική, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
12:59 Συνεχίζεται η προσέλευση κόσμου στην Καμάρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών, αυτή την ώρα οι διαδηλωτές στο σημείο είναι περισσότεροι από 1.500.
6dec2014 kamara3
12:45 Στον δρόμο βγαίνουν οι διαδηλωτές, μπροστά στην Καμάρα. Κλειστά και τα δύο ρεύματα στην Εγνατία, από το σιντριβάνι ως το Βαρδάρι.
6dec2014 kamara2
12:30 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Καμάρα, με αφορμή την συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον Ειδικό Φρουρό της ΕΛ.ΑΣ, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Το κάλεσμα έχουν απευθύνει μαθητές, εκπαιδευτικοί, διάφορες ομάδες και συλλογικότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσέλευση των διαδηλωτών.
kamara 6dec2014 sygkentrosi
Λίγο μετά τις 12:00 η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία, στο ρεύμα προς δυτικά από το σιντριβάνι.
6dec2014 kleisti egnatia


Δεν υπάρχουν σχόλια: