11.12.14

ΚΚΕ: Ζητεί μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας...

"Τα πρόσφατα γεγονότα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και...
όλων των αρμόδιων κρατικών φορέων που, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που χρηματοδοτεί προκλητικά τους επιχειρηματίες και όχι τα αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή του λαού επιστημονικά έργα και υποδομές" αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «έχει καταστεί μόνιμο φαινόμενο από τις πρώτες καταιγίδες του χρόνου να πλημμυρίζουν πόλεις, δρόμοι, λαϊκές κατοικίες και χώροι δουλειάς, να τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία, αλλά ακόμα και η ζωή των λαϊκών οικογενειών και δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία για την κυβέρνηση και τις περιφέρειες, τις τοπικές αρχές, η επίκληση των "εκτάκτων καιρικών φαινομένων"».

«Το ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία. Καλεί τα λαϊκά στρώματα σε διεκδίκηση και αγώνα για: 

Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. Λήψη, τώρα, μέτρων συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: