9.12.14

Το τελευταίο αντίο στον Μένη Κουμανταρέα...

 
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα.
Συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό και βίαιο θάνατο του συγγραφέα οι ...
δικοί του άνθρωποι βρέθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης στο Α' Νεκροταφείο, για να του πουν το τελυταίο αντίο.

Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, ο Νίκος Δένδιας, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων όπως οι ποιητές Γιώργος Χρονάς και Χάρης Μεταλλήνος, ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος αλλά και ο Βασίλης Βασιλικός.


Η κηδεία θα τελεστεί με δαπάνη του Δήμου Αθηναίων ως ελάχιστο φόρο τιμής στον πεζογράφο «που έζησε, αγάπησε και έγραψε όπως κανένας άλλος, για την πόλη της Αθήνας».
 





O γνωστός συγγραφέας βρέθηκε δολοφονημένος τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών έδειξε ότι ο 83χρονος συγγραφέας γρονθοκοπήθηκε στην κοιλιά και στο κεφάλι και στη συνέχεια ο δράστης τον στραγγάλισε. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα ο δράστης ή οι δράστες τον είχαν ακινητοποιήσει.



Επίσης, η αστυνομία εξετάζει τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί προ μερικών ετών από την Ασφάλεια Αττικής, σύμφωνα με την οποία ο Μ. Κουμανταρέας είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από δύο Αλβανούς.

Ο άτυχος συγγραφέας είχε αναφέρει προ ετών στην Αστυνομία ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν αρπάξει προσωπικά έγγραφά του και αντικείμενα από το σπίτι του, όταν τον είχαν επισκεφθεί για άγνωστους λόγους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, του ζητούσαν χρηματικά ποσά για να του επιστρέψουν τα αντικείμενά του.


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: