16.12.14

Επίθεση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στον Γιούνκερ...

Επίθεση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιούνκερ 
Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την ωμή παρέμβαση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, ο οποίος...
με συνέντευξη του στην Αυστριακή δημόσια τηλεόραση ORF, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:
«Οι Έλληνες... γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα... Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία... Θα προτιμούσα να εμφανιστούν οικεία πρόσωπα», είπε ο Γιούνκερ εκφράζοντας τη σαφή προτίμηση του στα κυβερνώντα κόμματα . Νωρίτερα, η Κομισιόν, μέσω της εκπροσώπου της Ανίκα Μπράιντχαρντ πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της υποψηφιότητας Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι έξι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν συνάδουν ούτε με το πολιτικό ήθος που επαγγέλλεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε φυσικά με τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας των εθνικών Κοινοβουλίων, τις οποίες υποτίθεται ότι εγγυάται και προστατεύει.
Καταγγέλλουν την Κομισιόν και τον Πρόεδρό της για τη στάση τους, καθώς είναι αδιανόητη οποιαδήποτε επέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. Οι Ευρωβουλευτές σημειώνουν ότι εάν είχε προσπαθήσει να ψελλίσει έστω και τα μισά ο κ. Γιούνκερ για τις αντίστοιχες διαδικασίες στη Γαλλία ή τη Γερμανία, δε θα μπορούσε πλέον να σταθεί στη θέση του.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: