19.12.14

Το δίλημμα του Μαξίμου: Δήμας ή ΣΥΡΙΖΑ;...


Ένα δίλημμα που μοιάζει με... ομολογία ήττας «βγαίνει» από το Μαξίμου και φτάνει, τις τελευταίες ώρες, στους βουλευτές. «Δήμας ή ΣΥΡΙΖΑ;» είναι το ερώτημα που «απευθύνει» το Μαξίμου στους βουλευτές ενόψει του δεύτερου και κυρίως...
του τρίτου γύρου της προεδρικής εκλογής.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», δυο δρόμους που οδηγούν, αντίστοιχα, στην εκλογή του Σταύρου Δήμα ή στις κάλπες υποδεικνύει το Μαξίμου στη Βουλή ενόψει της δεύτερης και τρίτης, κρίσιμης, ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Για τον Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχουν άλλες επιλογές - και στη βάση αυτή θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το δίλημμα Δήμας ή ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επισείει πλέον το κυβερνητικό επιτελείο, υπονοεί ότι το αδιέξοδο στην προεδρική εκλογή οδηγεί σε μια περιπέτεια για τη χώρα με άδηλο αποτέλεσμα. Παράλληλα, ωστόσο, αποτελεί και την απάντηση του πρωθυπουργού στις ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται για την αναζήτηση ενός τρίτου δρόμου - εν ολίγοις για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νέο σκηνικό στη βουλή.

Με το δίλημμα που βάζει το Μαξίμου, σύμφωνα με «Τα Νέα», ο Αντώνης Σαμαράς δημιουργεί και το προεκλογικό πλαίσιο στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί το αδιέξοδο για την εκλογή Προέδρου. Στα Μαξίμου θεωρούν ότι το δίλημμα που βάζει ο Σαμαράς μπορεί να οδηγήσει αρκετούς βουλευτές σε επανεξέταση της στάσης τους αλλά στην πραγματικότητα υπερβαίνει της 29η Δεκεμβρίου και τους 300 της Βουλής και απευθύνεται στο εκλογικό σώμα.

Στο Μαξίμου αναμένουν ότι τις επόμενες ημέρες οι πιέσεις θα αυξηθούν, ιδίως εάν ο πήχης για τους προεδρικούς εκλέκτορες παραμείνει χαμηλά και στην δεύτερη ψηφοφορία της προσεχούς Τρίτης, σημειώνουν «Τα Νέα». Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, το ΠΑΣΟΚ ήδη κινείται με δική του ατζέντα, διαχωρίζοντας τη θέση του από τους σχεδιασμούς του Σαμαρά, ενώ σενάρια διεξόδου - που εμμέσως πλέον αμφισβητούν τις πρωθυπουργικές επιλογές - επιδιώκουν να αναδείξουν και στελέχη της ΝΔ, από την Ντόρα Μπακογιάννη έως τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: