7.12.14

Σύγκρουση κορυφής στην βουλή...

Στα ύψη αναμένεται να φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το θέμα της ...
προεδρικής εκλογής αναμένεται να κυριαρχήσουν στην σύγκρουση Σαμαρά – Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να κατηγορήσει τον ΣΥΡΖΑ ότι με την στάση του απέναντι στην προεδρική εκλογή δημιουργεί πολιτική αστάθεια την οποία εκμεταλλεύονται οι δανειστές που βάζουν εμπόδια στην διαπραγμάτευση.

Παράλληλα θα σημειώσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να επιστρέψει η χώρα στην εποχή των ελλειμμάτων και των μνημονίων καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Ο Α. Σαμαράς θα εμφανιστεί αποφασισμένος και θα τονίσει πως οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο και οδηγούν την Ελλάδα εκτός μνημονίων και θα εκφράσει την αισιοδοξία του ότι η παρούσα βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ακόμα θα επαναλάβει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, ενώ θα αναφερθεί και στην συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας πως είναι η μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να γίνουν σημαντικές θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Όσον αφορά την ψήφιση του πρώτου ισοσκελισμένου προϋπολογισμού η κυβέρνηση πιθανότατα θα βγει ενισχυμένη καθώς αναμένεται να τον υπερψηφίσουν εκτός από του 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές όπως η Κατερίνα Μάρκου.

Τσίπρας: Εκλογές εδώ και τώρα
Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Πρωθυπουργό ότι φέρνει νέα μέτρα τα οποία θα περικόψουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις και θα ζητήσει την άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία απορρίπτοντας οποιοδήποτε σενάριο περί συμφωνίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εκτός και εάν πριν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο Α. Τσίπρας θα τονίσει πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται από το Σύνταγμα στον τρίτο γύρο της Προεδρικής εκλογής. Επίσης θα επιτεθεί προσωπικά στον Α. Σαμαρά υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα καθώς ουσιαστικά κάνει πράξη όσα θέλουν οι δανειστές.

Παράλληλα θα τονίσει πως με την παρούσα κυβέρνηση η μνημονιακή πολιτική θα συνεχιστεί αφού το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει από την χώρα και η νέα συμφωνία θα είναι ένα νέο μνημόνιο. Όσον αφορά την Συνταγματική αναθεώρηση ο Α. Τσίπρας αναμένεται να την χαρακτηρίσει ως ένα κυβερνητικό πρόσχημα προκειμένου να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: