3.12.14

«Οι κόκκινες γραμμές γίνονται κόκκινα κορδελάκια»...

«Οι κόκκινες γραμμές γίνονται κόκκινα κορδελάκια» 
Την πρόβλεψή του για παράταση του μνημονίου και νέα μέτρα, επανέλαβε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το e-mail της τρόικας.
 «Αυτό το mail και οι πληροφορίες που το συνοδεύουν συνιστούν ένα ακόμη...
βήμα, για μια συμφωνία που έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι στο γνωστό μοτίβο, όπου στο τέλος η τρόικα τα παίρνει όλα και η κυβέρνηση φτιάχνει την προπαγανδιστική συσκευασία για τον ελληνικό λαό. Γίνονται οι κόκκινες γραμμές, κόκκινα κορδελάκια», είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Παπαδημούλης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Επειδή την κυβέρνηση τη θεωρούν δεδομένη και τελειωμένη, από πλευράς πολιτικής προοπτικής, η μόνη διαφορά συμφερόντων που έχουν – διότι σε όλα τα άλλα είναι συνεταίροι και στο ίδιο στρατόπεδο – είναι ότι η τρόικα δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβερνούν κατεβαίνουν στις εκλογές που πλησιάζουν, το μόνο τους επιχείρημα απέναντι στην τρόικα είναι ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και εκεί την έχουν πατήσει όπως ο ψεύτης βοσκός. Διότι η τρόικα τους λέει “εσείς τα έχετε ψηφίσει αυτά τα μέτρα, εσείς έχετε δεσμευτεί και έχετε βάλει χρονοδιαγράμματα και αν εσείς παραμυθιάζετε τους πολίτες, για να κερδίσετε καμία ψήφο, δικός σας λογαριασμός”».

«Προειδοποιώ την κυβέρνηση ότι, αφού λέει ότι έχει τους 180, ας μην προσπαθήσει να τα περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι θα είναι ένα ακόμη σκαλί στον κατήφορο της πολιτικής αθλιότητας που συνιστά κατάργηση ουσιαστικά της δημοκρατίας. Επίσης, η νέα γραμμή πίστωσης θα συνοδεύεται από Μνημόνιο, το ECCL, και δεν είναι προληπτική. Είναι ο πιο σκληρός μνημονιακός θώρακας που υπάρχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό. Το δε ΔΝΤ όχι μόνο δεν θα φύγει, όχι μόνο δεν θα είναι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά θα παραμείνει στο μπροστά, ως συνοδηγός», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: