11.12.14

Φωτόπουλος: Είναι προφανές ότι η Βούλτεψη δεν έχει απάντηση για το χαράτσι...

Απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, δίνει ο Νίκος Φωτόπουλος, κατηγορώντας την ότι...
δεν έδωσε απάντηση για το αν δηλώνει ψευδή στοιχεία για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας της, προκειμένου να πληρώνει μικρότερο χαράτσι και λιγότερα δημοτικά τέλη.


«Κουβέντα για την ταμπακιέρα», είναι το σχόλιο του Νίκου Φωτόπουλο, ο οποίος σημειώνει πως: «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πώς η κα. Βούλτεψη κατάφερε τόσο με τη γραπτή ανακοίνωσή της όσο και προφορικά στη Βουλή, να διατυπώσει τόσους επιθετικούς προσδιορισμούς, ύβρεις και απειλές και ταυτόχρονα να μην απαντήσει σε κανένα από τα επτά (7) ερωτήματα τα οποία έθεσα».

«Αν η κα. Βούλτεψη ήθελε και μπορούσε να δώσει απαντήσεις, στα ζητήματα για τα οποία την εγκαλούμε, το πιο εύκολο για την ίδια θα ήταν να δημοσιοποιήσει ένα λογαριασμό της ΔΕΗ, στον οποίο να φαίνονται τα τετραγωνικά βάση των οποίων υπολογίζονται οι φόροι για την κατοικία της. Αλλά δεν το κάνει, γιατί στην περίπτωση αυτή θα επιβεβαιώνονταν πλήρως οι αποκαλύψεις μας, διότι θα προέκυπτε η ασυμφωνία με το πόθεν έσχες που η ίδια έχει δηλώσει!», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

«Είναι προφανές ότι η κα. Βούλτεψη δεν έχει απάντηση. Δεν μπορεί να επικαλεστεί νόμο, ή εγκύκλιο, ή απόφαση, με βάση την οποία εξαιρείται της υποχρέωσή της να πληρώσει προβλεπόμενους φόρους για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας της», τονίζει ο Νίκος Φωτόπουλος.

Ανατρέχοντας στα χθεσινά πρακτικά της Βουλής ο κ. Φωτόπουλος αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι η Σοφία Βούλτεψη στο ερώτημα αν έχει πληρώσει για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας της για χαράτσι των ετών 2011, 2012 και 2013 και για δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη, ΤΑΠ από το 1985, η απάντησή της είναι ότι έχει χτίσει το σπίτι της με αίμα και πόνο. «Λες και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες το έχουν χτίσει με τσάι και συμπάθεια», σχολιάζει.

Πράγματι χθες από το βήμα της Βουλής απαντώντας στις κατηγορίες η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: «Να σας ενημερώσω, λοιπόν, κύριε συνάδελφε, επειδή το μόνο που έχω στην κατοχή μου είναι ένα σπίτι τριάντα ετών με το οποίο ασχολείστε όλοι -όλοι ασχολούνται με αυτό το σπίτι- το οποίο έχει χτιστεί με αίμα και πόνο, ότι δεν υπάρχει τίποτε γύρω από αυτό. Πληρώνουμε πάρα πολλά χρόνια, δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, φόρους για να πληρώνονται αυτοί που μας καταγγέλλουν σήμερα».

«Προκαλεί την κοινή νοημοσύνη το αυθαίρετο συμπέρασμά της, ότι επειδή έχει μόνο ένα σπίτι, προκύπτει αυτονόητα ότι δεν έχει κάνει επιτηδευμένη προσπάθεια αποφυγής της πληρωμής του συνόλου των φόρων που της αναλογούν για την οικία της. Αφήνει έκπληκτο τον κάθε νοήμονα άνθρωπο ο ισχυρισμός της ότι επειδή έχει πληρώσει πολλούς φόρους στη ζωή της, απαιτεί έμμεσα να μην ελέγχεται και να βρίσκεται στο απυρόβλητο ως πολίτης ανώτερης κατηγορίας προφανώς!», υπογραμμίζει ο Νίκος Φωτόπουλος

Και συνεχίζει: «Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ακόμη και η κα Βούλτεψη, ότι οι Έλληνες πολίτες που είναι τα αθώα θύματα των πολιτικών των χαρατσιών, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να πληροφορηθούν αν τα μέλη της Κυβέρνησης τηρούν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν»...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: