4.12.14

Τοποθετήσεις ειδικών εισηγητών...

...στη συζήτηση Προϋπολογισμού 2015...


Η παραδοχή των αβεβαιοτήτων του προϋπολογισμού και η καταδίκη της στάσης της τρόικας, είναι τα...
μόνα κοινά σημεία στις τοποθετήσεις των ειδικών εισηγητών των κομμάτων στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2015, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, η Φεβρωνία Πατριανάκου παραδέχθηκε πως ορισμένα μεγέθη του προϋπολογισμού «επηρεάζονται από τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «με τον πλέον επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού και δεν μπορεί να δεχθεί παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις».

«Δεν αναλογίζεστε πως η αύξηση του ΦΠΑ από το 6,5% στο 13% θα δημιουργήσει μεγαλύτερη τρύπα από εκείνη που θα κλείσει, καθιστώντας την Ελλάδα την πιο ακριβή χώρα στη συνολική φορολογία των τουριστικών πακέτων;» αντείπε σχετικά, ο Γ. Αβραμίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

Την ίδια απορία συμμερίστηκε, ωστόσο, και η ίδια η ειδική εισηγήτρια της ΝΔ, επιτιθέμενη κατά της τρόικας και του ΣΥΡΙΖΑ, (σημειώνοντας πως και οι δύο έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για τον Προϋπολογισμό του 2014). Συνεχίζοντας δε τον σχολιασμό διαπίστωσε αντίφαση ανάμεσα στην ανάγκη ενθάρρυνσης των γεωργικών εξαγωγών και στη μη αναγνώριση από την τρόικα της ανάγκης φοροελαφρύνσεων και μείωσης του κόστους παραγωγής. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: