17.12.14

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα αθλιότητας...

Γερμανικές εφημερίδες
Τα δημοσιεύματα που μιλούν για νέο Grexit αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης, συνεχίζονται με σκοπό να παγιωθεί το κλίμα κινδυνολογίας στους πολίτες (και τους ...
βουλευτές) τόσο για το εσωτερικό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. 
Μετά τις αναφορές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, του αδειάσματος των ΑΤΜ, ήρθαν τα σενάρια καταστροφής της ευρωζώνης στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα. 
Το νεότερο δημοσίευμα έρχεται από την Die Welt, η οποία επικαλείται συνεργάτες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και εφαρμόσει όλα όσα υπόσχεται, τότε η χώρα θα σταματήσει να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη» ο συντάκτης υποστηρίζει ότι «μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της Αριστεράς» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει στην Ευρωζώνη την αστάθεια μέσω του κινδύνου μετάδοσης των επιπτώσεων της κρίσης χρέους».
Παράλληλα, οι συνεργάτες του κ. Σόιμπλε εκφράζουν την «προτίμησή» τους στο μνημόνιο, λέγοντας πως «δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος».
Σε άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, ο αρθρογράφος επιχειρεί να τονίσει την ανάπτυξη που σημειώνει η χώρα μας, συγκρίνοντάς την με την Ιταλία και την Γαλλία, οι οποίες δεν έχουν καταφέρει να εξυγιάνουν τους... προϋπολογισμούς τους. 
«Οι Έλληνες ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά και κατόρθωσαν να φθάσουν ψηλότερα από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: σε μια οικονομική ανάπτυξη υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης εντός του έτους, σε καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, όπως εκτιμά ο ΟΟΣΑ» αναφέρει ο συντάκτης, για να προχωρήσει στα πολιτικά «σενάρια καταστροφής»: 
«Η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την αναμέτρηση για την εξουσία με την αντιπολίτευση ήταν τολμηρή. (Η απόφαση) φρόντισε να γίνουν προχριστουγεννιάτικες αναταράξεις στα χρηματιστήρια και τις αγορές, όχι όμως λόγω της επίσπευσης, αλλά επειδή έτσι κατέστη συγκεκριμένος ο φόβος για το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. (Οι αναταράξεις) είναι απλώς πρώιμα σημάδια του κραχ, το οποίο θα έπρεπε να αναμένεται στην περίπτωση - εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος - αναγκαστικών πρόωρων εκλογών και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, όποια έκταση και αν έχει».  
Βέβαια όλα αυτά τα σενάρια, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και καταστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να αποφέρουν καρπούς, καθώς η συγκυβέρνηση κερδίζει υποστηρικτές «εντός και εκτός Βουλής». 
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος ελπίζουν ότι θα διασωθούν μέσω της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας -την οποία οι ίδιοι επέσπευσαν- έστω στην τρίτη ψηφοφορία, πιέζοντας τους ανεξάρτητους βουλευτές να... σώσουν τη χώρα από την καταστροφή. 
Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να έχει μικρύνει η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο 3,2%, αποτυπώνοντας το «κλίμα φόβου» που έχει υπάρχει στην κοινωνία ενόψει των πιθανών πρόωρων εκλογών. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: