21.12.14

Νταβούτογλου: Θα «κόψουμε τα χέρια» σε όσους κλέβουν το Δημόσιο...


Έτοιμος να «κόψει τα χέρια» όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς σε βάρος του τουρκικού Δημοσίου δήλωσε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντας ωστόσο ως «απόπειρες πραξικοπήματος» τις...
καταγγελίες περί κυβερνητικής διαφθοράς που συγκλόνισαν τη χώρα στα τέλη του 2013.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τα χέρια οποιουδήποτε επιχειρήσει να υπεξαιρέσει τους εθνικούς μας πόρου, ακόμα κι αν πρόκειται για τον αδελφό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια επαρχιακού συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα.

«Παρ’ όλα αυτά, θα σταματήσουμε και αυτούς που προσπάθησαν να επιτεθούν στην εθνική βούληση με ψεύτικους ισχυρισμούς περί διαφθοράς», συμπλήρωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, σε μια ξεκάθαρη αναφορά στις πολύκροτες υποθέσεις του συντάραξαν την τότε κυβέρνηση Ερντογάν στα τέλη του 2013 και τις αρχές του 2014.

Ο κ. Ερντογάν, πρόεδρος πλέον, έχει αποδώσει το όλο σκάνδαλο στη δράση μιας «παράλληλης δομής», με ενορχηστρωτή τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, που φέρεται να έχει στόχο να εκδιώξει το AKP από την εξουσία.

Τη γραμμή αυτή επανέλαβε και ο κ. Νταβούτογλου ο οποίος χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί κυβερνητική διαφθοράς ως «απόπειρες πραξικοπήματος» από την «παράλληλη δομή». Τόνισε δε πως ο αγώνας κατά τις διαφθοράς ήταν πάντοτε ένας από τους πυλώνες των κυβερνήσεων του AKP από το 2002.

Δεκάδες δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στον κ. Γκιουλέν έχουν συλληφθεί, γεγονός που έχει προκαλέσει τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαντώντας στις Βρυξέλλες, ο κ. Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει ξεκινήσει «μία βρώμικη εκστρατεία» κατά της Τουρκίας.

Την Παρασκευή, η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία στον διευθυντή ενός τηλεοπτικού σταθμού της αντιπολίτευσης και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του κ. Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: