13.12.14

Πόλωση, σενάρια και πιέσεις ...

 
Στα άκρα η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
Οι αλληλοκατηγορίες δίνουν και παίρνουν ενώ...

τα διλήμματα από Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν βροχή. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές δέχονται εκατέρωθεν πιέσεις και αρχίζει ένας – ένας να ανοίγει τα χαρτιά του.
Την ίδια στιγμή βουλευτές που προέρχονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης θέτουν και επίσημα πλέον το θέμα της κυβέρνησης εθνικού σκοπού ή ζητούν να οριστεί ημερομηνία εθνικών εκλογών μέσα στο 2015.

Το Μαξίμου απορρίπτει κατηγορηματικά όλες αυτές τις προτάσεις, αλλά κάνεις δεν γνωρίζει τι θα γίνει αν την Τετάρτη – στην πρώτη ψηφοφορία – η υποψηφιότητα Δήμα συγκεντρώσει κάτω από 165 ψήφους.

Στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η παρούσα βουλή θα μπορέσει να εκλέξει πρόεδρο και οι βουλευτές θα αντιληφθούν το πόσο
κρίσιμες είναι οι στιγμές για την χώρα.

Επίσης σημειώνουν ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Συσκέψεις σε τρία υπουργεία
Στο Μαξίμου εκτιμούν πως η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και γι αυτό τον λόγο ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα ξεκινά νέο γύρο επισκέψεων σε υπουργεία, προκειμένου να δείξει ότι το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ, που αφορά θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και δημοσίου χρέους.

Μισή ώρα μετά θα μεταβεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, για τις μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Στις 12.30 ο Πρωθυπουργός, θα προεδρεύσει σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά στην απλοποίηση αδειοδοτήσεων, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και τις «εργαλειοθήκες».

Ιδιαιτέρως σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Δευτέρας στο Μαξίμου με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Pierre Moscovici.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κινδυνολογεί για να φοβίσει τους πολίτες
Στην Κουμουνδούρου δηλώνουν βέβαιοι πως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα βουλή.

Παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τα διλήμματα που θέτει κινδυνολογεί και προσπαθεί να εκφοβίσει τους πολίτες όπως έκανε και στις εκλογές του 2011.

«Το κυβερνητικό επιτελείο καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία και θέτει το ερώτημα: «Ειλικρινά θεωρούν ότι με τέτοια φτηνή επιχειρηματολογία και λάσπη θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις δηλώσεις Γιούνκερ τον οποίο ουσιαστικά κατηγορεί για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού και μάλιστα θέτουν και ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων πολιτικών στην Ευρώπη.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: