15.12.14

Εκβιασμοί και διλήμματα...

 
... πριν από την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
Με το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός καλεί τους βουλευτές για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και με την ψήφο τους να δώσουν τη λύτρωση για τη χώρα.
Ωστόσο...
η δυναμική που το μέγαρο Μαξίμου προέβλεπε ότι θα εκδηλωνόταν γύρω από το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα δεν ήρθε, καθώς οι προβλέψεις στο κυβερνητικό σχήμα κάνουν λόγο για 160 με 165 θετικές ψήφους, που απέχουν κατά πολύ ακόμα και για τους 180 της τρίτης ψηφοφορίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ νωρίτερα θα έχει διαδοχικές συσκέψεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ για τη διαχείριση του χρέους το επόμενο διάστημα, την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Δημόσιο και του υπουργείου Ανάπτυξης για την απλοποίηση της επενδυτικής νομοθεσίας.
Κατακρήμνιση στο Χρηματιστήριο
Η περασμένη εβδομάδα ήταν μία από τις χειρότερες στην ιστορία του ελληνικού Χρηματιστηρίου (απώλειες 20,18% για τον Γενικό Δείκτη και 24,4% για τις τράπεζες), η χειρότερη για τα ελληνικά ομόλογα από το 2012 (άνοδος αποδόσεων 30%) και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνθήκες είναι πιθανόν να επιδεινωθούν μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις.
Φαίνεται ότι το Χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτικού παιγνίου που έχει στηθεί με άξονα τη σταθερότητα στην Ελλάδα και απηχούν άριστα το κλίμα φόβου και κινδυνολογίας που καλλιεργείται εν όψει των προεδρικών εκλογών. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: