16.12.14

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχιτέκτονας τους χάους ο Σαμαράς...

 
 
...κομματικός προβοκάτορας ο Στουρνάρας...


Στη σημερινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση επιχειρεί να...
αποκρύψει τη δέσμευσή της στην τρόικα για την επιβολή νέων επώδυνων μέτρων. Αψευδής μαρτυρία της κυβερνητικής δέσμευσης, αποτελεί το mail Χαρδούβελη, του οποίου την ύπαρξη ουδείς έχει αρνηθεί.
Παράλληλα, τόνισε ότι εκτυλίσσεται ένα σχέδιο τρομοκράτησης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πάμε στις εκλογές σε κλίμα κινδυνολογίας. Πρόκειται για άκρως επικίνδυνο παιχνίδι με την οικονομία, που συνιστά απειλή για τα συμφέροντα του λαού. Πρωταγωνιστές στην επιχείρηση τρομοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Σοφία Βούλτεψη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο αρχιτέκτονας τους χάους.
Δυστυχώς, στο χορό της κινδυνολογίας μπήκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο κ. Στουρνάρας υπέδειξε στους βουλευτές τι να ψηφίσουν, κατά παρέκκλιση του θεσμικού ρόλου του. Ο εκ θέσεως εντελλόμενος να προασπίζεται το κλίμα ηρεμίας στην οικονομία γενικά και το τραπεζικό σύστημα ειδικά, έσπειρε την ανησυχία και την αβεβαιότητα. Λειτούργησε δηλαδή κομματικά και προβοκατόρικα. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του κ. Στουρνάρα.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε επίσης λόγο για επιλεκτική αναφορά στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Όπως είπε, πολλά από αυτά αναλύουν εκτενώς το σχέδιο τρομοκράτησης που έχει εξυφάνει η κυβέρνηση. Μάλιστα το Associated Press ζήτησε από τους ξένους να μην αν αναμειγνύονται στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Πιερ Μοσχοβισί, η καλύτερη απάντηση δόθηκε από στελέχη του κόμματος του (δηλαδή του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος) που τον κατηγόρησαν ότι υποτάσσεται στην πολιτική της άγριας λιτότητας.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έκλεισε την ενημέρωση αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Τόσο μέσα στη Βουλή όσο και με κινηματικές πρωτοβουλίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει καθετί δυνατό για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί.
Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υπεύθυνος δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης για να σχολιάσει τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα. Ο Κώστας Πουλάκης επισήμανε ότι και στις 56 δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί μετά τις ευρωεκλογές (εκ των οποίων οι 13 μέσα στον Δεκέμβρη) ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται καθαρά πρώτος τόσο στις απαντήσεις όσο και στην εκτίμηση ψήφου. Η δημοσκοπική κατανομή των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από τις 138 έως τις 155, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να κινούνται στο επίπεδο των 144-145. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει αυτή τη στιγμή την αυτοδυναμία.
Ο Κώστας Πουλάκης αναφέρθηκε επίσης σε ορισμένα πολύ σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών. Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 85-90% οι πολίτες εκτιμούν ότι πάνε άσχημα τόσο η οικονομία γενιά όσο και τα προσωπικά οικονομικά τους. Το συναίσθημα της οργής το συμμερίζεται το 55%, του φόβου το 30% και της ντροπής το 40%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 6-% της Νεας Δημοκρατίας στην ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά ζητήματα, τη διαφάνεια και τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις των πολιτών στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, ο Κώστας Πουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι σήμερα πλέον του 40% επιθυμούν άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ουδέποτε ξεπέρασε το 12% την τελευταία εικοσαετία.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: